Festival Blues Alive se tentokrát ponese ve znamení amerického blues

Festival Blues Alive se tentokrát ponese ve znamení amerického blues 

Již třiadvacátý ročník hudebního festivalu Blues Alive představuje svůj program a je se na co těšit. V listopadu přijede celé řada zahraničních hudebníků, mezi nimiž nebude chybět ani americká písničkářka Joan Osborne.

Ve dnech 15. až 17. listopadu se Šumperk naladí na vlnu starého dobrého blues. Milovníci tohoto žánru, a nejen ti, si letos přijdou opravdu na své. Organizátoři akce si pro návštěvníky nachystali celou řadu hvězdných jmen. Jako první se představí písničkářka s osmi nominacemi na Grammy, Joan Osborne. Tato dáma se nejvíce proslavila písní One of Us, kterou rozhodně nezapomene zazpívat, spolu s nejznámějšími kousky od Boba Dylana.

Další ženou na seznamu hudebníků je kytaristka Ana Popovic, vůbec první Evropanka nominovaná na prestižní ocenění Blues Music Awards. “Patří k velmi ceněným kytaristkám. Uznávají ji největší hráčské hvězdy blues i rocku,” dodává Ondřej Bezr. O výjimečné vystoupení se postará baptistický reverend a společenský aktivista Rev. Sekou, jehož tvorba se nachází na pomezí gospelu a blues, a projekt North Mississippi Blues Project feat. RL Boyce, Kenny Brown and Robert Kimbrough. Nebude chybět ani žijící legenda a držitel Grammy, Joe Louis Walker, který se na festival vrátí po jedenácti letech.

Seznam hudebníků ověnčených cenami či nominacemi na Grammy a Blues Music Awards nekončí. Představí se Monster Mike Welch, kterému se v letošních Blues Music Awards podařilo získat cenu za Album roku v oblasti tradičního blues, a držitel loňské Grammy v kategorii moderního blues Fantastic Negrito. Fanoušci se mohou těšit i na bluesrockového kytaristu Ricka Derringera, písničkářku Lilly Hiatt a mnohé další. Uskuteční se i projekce hudebního filmu či noční jam sessiony. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Dům kultury Šumperk nabízí i další akce

Místo konání: Dům kultury Šumperk

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!