První tóny 22. ročníku festivalu Pohoda budou patřit Československé filharmonii

První tóny 22. ročníku festivalu Pohoda budou patřit Československé filharmonii  

Již v červenci odstartuje hudební festival Pohoda, který letos nabídne pozoruhodný seznam jmen. Vystoupí například Rodriguez, LP, Gus Gus, The Chemical Brothers, Ziggy Marley a mnoho dalších.

Slovenský festival Pohoda v letošním roce zahájí Československá filharmonie, ke které se přidá Collegium Musicum. Zahajovací koncert tak bude ve znamení proslulé hudby Antonína Dvořáka a Bedřicha Smenaty. Organizátoři festivalu jej symbolicky věnují zesnulému novináři Jánu Kuciakovi a Martině Kušnírové. Vzpomínat se bude i na sté výročí od vzniku společné republiky Čechů a Slováků.

22. ročník Pohody se uskuteční 5. až 7. července na trenčínském letišti za doprovodu hned několika legend světové hudební scény. Festivaloví nadšenci se mohou těšit na vystoupení Ziggy Marleye, elektro dua Gus Gus, na písničkáře Rodrigueze nebo na domácí Polemic, kteří oslaví již třicet let hudební kariéry.

Velkým tahounem je s jistotou i americká zpěvačka LP, která den co den získává na své popularitě. Například koncert v pražském Fóru Karlín se jí podařilo vmžiku vyprodat. Své zastoupení budou mít britské ostrovy v podobě legendárních The Chemical Brothers, pianisty a zpěváka Jamieho Culluma, písničkáře Finka, dále Jessie Ware nebo Ride. Mimo hvězdné zastoupení se festival může pyšnit i ekologickým zaměřením. Plánují se zavést vratné plastové kelímky nejen na pivo, ale i další nápoje. A poprvé se bude zpracovávat odpad na speciální lince přímo v areálu festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!