Marpo s TroubleGangem pokřtili vyprodanou O2 arénu

Marpo s TroubleGangem pokřtili vyprodanou O2 arénu70%

Po klubovém turné s novou deskou Dead Man Walking se Marpo na jeden večer přesunul do vyprodané O2 arény. Jako host se představila zpěvačka Lenny, se kterou si Marpo zazpíval duet.

Český rapper Otakar Petřina aka Marpo od odchodu z Chinaski rozhodně nezahálí a zase se posunul o kousek dál. Stanovil si totiž cíl, že s novou deskou Dead Man Walking zamíří do O2 arény a vyprodá ji. Což se mu tři týdny před vystoupením povedlo. Spolu se svou kapelou TroubleGang tak 19. května pokořil největší halu v Česku.

Od začátku do konce bylo znát, že si na podobě vystoupení dali hodně záležet. Celý večer byl protkaný symboly. Zejména fanoušci sedící na tribunách si mohli povšimnout, že stage byla postavená ve tvaru písmene T, a dokonce i projekci na obrazovkách spolu s hlavním pódiem tematicky zasadili k sedmé studiovce Dead Man Walking. Avšak až do půl desáté byla hlavní stage pro diváky skryta velkou plachtou s nápisem TroubleGang.

Ještě před koncertem hlavní hvězdy večera se příchozí fanoušky snažil zabavit zahraniční DJ. Ten si však pozornost příchozích získal jen v momentě, kdy pustil velký hit, což napovídá, že jeho set nestál za moc. Příznivci Marpa a samotného TroubleGangu však byli už natolik rozjaření, že jen odpočítávali minuty do vystoupení. V devět se DJ rozloučil a hned na to následovalo promítání dokumentu Road to MarpoArena. To už byla většina fanoušků v sále, takže se prostory O2 arény plnily i těmi, kteří si venku před vchodem udělali vlastní party. Respektive after party, jelikož díky již přiopilým nebo úplně odpadlým fanouškům to venku působilo, jako kdyby bylo po koncertu.

Přesně jako hodinky a s klidným krokem přišel Marpo v avizovaném čase na stage. Své příznivce přivítal písničkou, po které spadla plachta, a diváci tak spatřili divadelně sestavené hlavní pódium, kde v popředí stál kus ze Sochy svobody. Ta se naštěstí po písničce Conor McGregor odsunula ke kraji. Působila tam totiž lehce jako pěst na oko.

Počáteční skladby byly věnovány zejména nejnovější desce. Nicméně nezapomnělo se ani na starší kousky, které si fanoušci nesmírně užívali. Například track #Bitches z desky TroubleGang získal velkou odezvu. Byl to hlavně první singl, díky kterému se u pódia začalo něco málo dít. Rapper Marpo se pak několikrát chopil kytary a následně usedl i za své milované bicí. Protože co by to bylo za koncert, kdyby si alespoň na chvíli nevzal paličky do ruky.

Přibližně v půlce vystoupení se všichni členové TroubleGangu sešli před diváky a symbolicky pokřtili sobotní večer a vyprodanou arénu několikalitrovou flaškou a písní Potlesk. Už už to vypadalo, že se schyluje ke konci, ale teprve po tomto symbolickém aktu rapper Marpo vytáhl všechna svoje esa z rukávu. Následovalo totiž něco, co dojalo snad všechny v sále. Rapper si k sobě přivedl svou malou dceru a zazpíval track, který ještě nikdy nezazněl naživo a byl věnovaný čistě jen jí.

Z tohoto dojemného momentu se však rychle přešlo do ostřejších not a konečně se dole v sále objevili očekávané moshpity. V podstatě až do této chvíle se účinkujícím moc nedařilo fanoušky nějak víc rozhýbat. To až u songů, jako třeba Náš Hood, Podle sebe nebo Už Držej Hubu, se zvedali lidé i na tribunách. Dalším esem byla hostující česká zpěvačka Lenny, se kterou si Marpo střihl duet. Singl Kruh však doprovázely problémy se zvukem, což bohužel nepůsobilo moc dobře.

Kapela tuzemskému publiku předvedla dvouhodinovou show, z čehož však až druhá část stála za to. Nicméně s fanoušky se všichni členové Trouble Gangu rozloučili poměrně stylově. Za doprovodu piána, za nějž usedla Lenny, se s velkým děkuji obraceli směrem ke všem divákům. Nechyběli klasické konfety a zajímavé efekty v podobě menšího ohňostroje, zombie a katastroficky laděné projekce. Prostě tématika k apokalypticky nazvané desce Dead Man Walking. Následně se přímo na hlavní scéně v O2 aréně rozjela slibovaná afterparty.

Zdroj úvodní fotografie: oficiální facebook Marpa

Zdroj fotografií: Petr Klapper, Tony Košař, Tomáš Šnírer, Milan Říský

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci: , ,

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!