Kapela Lucie vydává po šestnácti letech nový singl

Kapela Lucie vydává po šestnácti letech nový singl  

První skladba Takhle tě mám rád z nadcházejícího alba kapely Lucie již v prvních tónech evokuje jistou nostalgii a vzpomínky na jejich největší hity, a zároveň předznamenává příchod moderně naladěné Lucie.

První zmínky o formaci Lucie se objevují v roce 1985, kapela své debutové album zveřejnila o pět let později. Od té doby získala řadu ocenění a hlavně srdce mnoha Čechů. Pyšnit se může prvenstvím v podobě třikrát vyprodané O2 arény nebo i tím, že je držitelkou titulů Interpret, Skupina a Album dvacátého pátého ročníku jubilejního vyhlášení hudebních cen Anděl.

 „S Lucií jsme naposledy nahrávali v roce 2002 album Dobrá kočka která nemlsá. Od té doby jsme sice společně netvořili, ale já si za těch 16 let schovával nápady na texty, o kterých jsem věděl, že budou jednou pro kapelu skvělé,“ popisuje jeden z členů Robert Kodym. V rámci chystaného alba, které vyjde letos na podzim, kapela plánuje i listopadové turné po českých i slovenských městech. Zastávku si udělá nejdříve v Ostravě, Brně a v Praze. Poté se přesune na Slovensko, kde si zahraje v Bratislavě a Košicích. Fanoušci se mohou těšit na novinky , ale i na ty největší a nejzásadnější hity.

V nejnovějším singlu Takhle tě mám rád skupina okusila téma, o kterém ještě nikdy nezpívala – o svatbě. Je tak zjevné, že se nových témat nebojí, což je dobře. Z písničky čpí radost, hravost a svižné tempo. Svou další evoluci tak čtyřčlenná formace nemohla odstartovat líp. A s trochou odvahy by se dalo říci, že se možná jedná o hit letošního léta.

Hudbu složil baskytarista P.B.Ch., který na textu spolupracoval ještě s Robertem Kodymem, a dobře známý hlas Davida Kollera ve vás probudí krásnou nostalgii, kdy již po prvních pár vteřinách snad každý rozpozná nezapomenutelný zvuk. Stará dobrá Lucie se tak vrací na scénu s moderně naladěným albem Evolucie.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!