Votvírák již po dvanácté otevře novou festivalovou sezónu

Votvírák již po dvanácté otevře novou festivalovou sezónu  

Největší český hudební festival Votvírák již pěknou řádku let otevírá novou festivalovou sezónu, a letos tomu nebude jinak! Již podvanácté otevře své brány na letišti v Milovicích jako první festival letošního léta a jako vždy je na co se těšit. Od 15. do 17. června zde zahrají největší zástupci česko-slovenské hudební scény.

Také letos bude dramaturgie Votvíráku zaměřena výhraně na českou a slovenskou scénu, a to ve třech kategoriích: rock/hard & heavy, kvalitní mainstreamový pop a hip hop/taneční scéna. Návštěvníci festivalu se tak mohou například těšit na novou sestavu kapely Chinaski, která zde oficiálně zahájí svou festivalovou sezónu, po koncertní přestávce a s novým zpěvákem zase přijedou oblíbení Pipes & Pints. Pro ně typickou propracovanou show předvedou legendární Tata Bojs, s Malotraktorem na akci zavítají i populární Mig 21.

Na festivalovém pódiu se vystřídají i Horkýže Slíže, Ewa Farna, Xindl X, Divokej Bill, Majk Spirit a řada dalších. Diváci nepřijdou ani o dnes již takřka zlidovělé skladby z oblíbených českých pohádek nebo z filmů jako Vrchní, prchni! – na letošním ročníku totiž nebude chybět Jaroslav Uhlíř, který mezi votvíráckými účinkujícími již před lety zaujal naprosto výjimečné postavení a jehož vystoupení si rády poslechnou všechny generace. „Cílem festivalové dramaturgie není experimentovat. My nabídneme nejznámější a nejdůležitější jména české a slovenské hudební scény, která mají co říct a dokáží oslovit široké publikum,“ říká projektový manažer festivalu David Šindelář.

Festival však nenabídne jen kvalitní hudební produkci, ale i celou řadu dalších aktivit počínaje herními zónami, přes různé adrenalinové sportovní atrakce až po pestrou nabídku gastronomie. Votvírák navíc chystá i různá vylepšení a novou dispozici celého areálu na ploše 210 hektarů, která pojme 20 tisíc stanů a umožní parkovat více než 10 tisícům automobilů. Více pozornosti oproti předchozím ročníkům bude věnováno bezpečnosti návštěvníků a ekologickým aspektům.

Dvanáctý ročník festivalu Votvírák se uskuteční od 15. do 17. června již tradičně v areálu bývalého vojenského letiště v Milovicích.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!