Duben v Divadle na Fidlovačce přinese hned dvě premiérová představení

Duben v Divadle na Fidlovačce přinese hned dvě premiérová představení 

Divadlo Fidlovačka v dubnu nadělí divákům hned dvě premiérová představení. První chystanou hru francouzského dramatika Floriana Zellera "Pravda" uvede již 18. dubna. Druhou jarní premiérou bude monodrama současného švédského autora Mattiase Brunna "Po Fredrikovi", které se na prkna Komorní Fidlovačky chystá v sobotu 28. dubna 2018.

Kdyby si lidi ze dne na den přestali lhát, nezbyl by na Zemi jedinej pár. Vlastně by to byl konec civilizace.

Režie brilantní komedie "Pravda" nejhranějšího francouzského dramatika současnosti Floriana Zellera se pro Divadlo na Fidlovačce ujal Mikoláš Týc. V hlavních rolích se diváci mohou těšit na Ivu Pazderkovou, Marka Taclíka, Martinu Šťastnou a Davida Háka.

"Pravda", která patří spolu s "Otcem" a "Matkou" k nejúspěšnějším a nejčastěji inscenovaným Zellerovým textům, se poprvé hrála roku 2011 v pařížském Théâtre Montparnasse. Příběh čtveřice Pařížanů a jejich nebezpečných vztahů je komedií o nevěře, ve které je umění lhát dovedeno k dokonalosti.

Zamilovanost je někdy děsně náročná věc. Všichni to tvrděj a někdo to i skutečně zažil, nicméně bejt zamilovanej do Fredrika bylo chvílema naprosto nesnesitelný

Monodrama současného švédského autora Mattiase Brunna "Po Fredrikovi", které bude mít premiéru 28. dubna na Komorní Fidlovačce, je aktuálním příběhem o velké lásce, pomstě a smrti. V režii Lukáče Pečenky se v mnoha rolích představí Jan Fanta.

"Po Fredrikovi" je jako výkřik, který vyjadřuje zároveň ohlušující radost z vášně, z lásky a z krásy života, zároveň bolest zklamání, temnotu pomsty a smutku ze smrti. Je možné žít po Fredrikovi? Na to odpovídá strhující inscenace, která zvítězila v roce 2005 v divácké soutěži stockholmského divadla Riksteatern. Od té doby slaví úspěchy na mnoha evropských scénách a dokázala okouzlit již tisíce diváků.

Foto: Roman Černý

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Fidlovačce nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Na Fidlovačce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!