5 tipů na skvělé pražské výhledy

5 tipů na skvělé pražské výhledy 

Pokud máte chuť si prohlédnout matičku Prahu a její typické stříšky a věžičky pěkně z výšky nebo jen chcete na chvilku uprchnout davům turistů na rušných třídách, máme pro vás pět tipů na skvělé pražské výhledy!

Pražský Orloj (nebo spíše věž Staroměstské radnice v Praze) se nyní nachází pod lešením a Petřínská rozhledna patří k nejznámějším a nejvíce obletovaným výhledových místům vůbec… Kam jinam se vydat pro prvotřídní výhled na centrum města?

  1. Staroměstská mostecká věž

Tak blízko jedné z nejznámějších pražských památek, Karlovu mostu, a přesto se na ní můžete ocitnout zcela sami. Staroměstská mostecká věž se nachází hned u Karlovy ulice poblíž stanice Staroměstská a projdou pod ní směrem na Karlův most denně tisíce lidí. Vchod do věže ale není nijak velký a pokud nevíte, že ho máte hledat, dá se snadno přehlédnout. Z ochozu věže je možné si vychutnat pohled na Karlův most, který se ukáže v celé své kráse. Ovšem pozor - z jeho dlážděné struktury pod nohama turistů v denní špičce možná mnoho neuvidíte , doporučujeme výšlap absolvovat v dopoledních nebo večerních hodinách. V dálce lze obdivovat i panorama s Pražským hradem a malostranskými věžičkami, které ho obklopují.

  1. Svatomikulášská městská zvonice

Svatomikulášská zvonice je součást chrámu sv. Mikuláše na Malostranském náměstí. Po tom, co si prohlédnete nádhernou vnitřní výzdobu chrámu, se můžete vydat ještě na vršek zvonice, kde budete velmi pravděpodobně sami. Cestou nahoru po schodech projdete i kolem původního “bytečku” zvoníka. Ten musel ve středověku každou hodinu ručně rozezníval zvon, z toho důvodu žil i s celou svou rodinou co nejblíže. Z ochozu zvonice se vám naskytne krásný výhled na Malou stranu i Pražský hrad.

  1. Astronomická věž Klementinum

Výhled z Astronomické věže komplexu Klementinum je dostupný jen v rámci komentované prohlídky, která ale rozhodně stojí za návštěvu. V rámci ní je možné nakouknout i do nádherné barokní knihovny z roku 1722, která obsahuje přes 20 tisíc svazků převážně cizojazyčné teologické literatury a také sbírku geografických a astronomických glóbů. Samotná astronomická věž je 68 metrů vysoká a nabízí výhled na typické oranžové stříšky straroměstských a malostranských domků včetně impozantního výhledu na celý komplex Pražského hradu.

  1. Prašná brána

Prašná brána stojí hned vedle Obecního domu a o možnosti na ni vystoupat ví opravdu jen málo lidí. Kromě úžasného výhledu na Staré město a Pražský hrad nabízí i pohled shora na známou nákupní třídu Na Příkopě, stejně jako na dlouhou Hybernskou ulici a pomník Vítkov v dáli. Prašná brána, Svatomikulášská městská zvonice a Staroměstská mostecká věž jsou součástí oficiálního projektu Pražské věže.

  1. Vyhlídka u Hanavského pavilonu na Letné

Letenské sady jsou vůbec nejkrásnější v období jara a léta, kdy se k výhledu na centrum Prahy přidává i benefit v podobě zrovna kvetoucích šeříků či krásně zeleného listí stromů. Hanavský pavilon je výrazná novobarokní budova nacházející na samotném cípu parku, blízko stanice Hradčanská. Uvnitř pavilonu je restaurace, jejíž návštěva je jistě také skvělým zážitkem. Výhled zadarmo je ale možný i z ohraničeného prostranství před pavilonem, které se hlavně během sezony stává oblíbeným místem profesionálních fotografů. Nemusíte se ale bát, že by se na vás nedostalo.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!