Fever Ray představí v Praze novou desku Plunge již na konci února

Fever Ray představí v Praze novou desku Plunge již na konci února  

Svůj radikální elektronický pop přiveze již na konci února do české metropole Fever Ray alias Karin Dreijerová. S sebou doveze své nejnovější album Plunge.

Desce Plunge předcházelo osmdesátiminutové album Knife Shaking the Habitual z roku 2013. To bylo velmi experimentální a inspiraci čerpalo z queer a feministické literatury. Nová studiová deska je podle Fever Ray méně teoretická, co se týče feminismu. “Jsem jednoznačně queer, ale jsem také genderově fluidní, myslím. Ale když jsem na Tinderu, hledám vždycky někoho, kdo se definuje jako žena,” vysvětluje Karin Dreijerová. 

Plunge vyšla v říjnu loňského roku. Nedávno potěšila Fever Ray fanoušky rovněž novým videoklipem k hlavnímu singlu alba Wanna Sip. “Tohle album je o svobodě a zvědavosti. Myslím, že nyní je možné vytvořit rodinu, která není nukleární, ale dřív jsem to netušila,” vysvětluje Fever Ray, “žila jsem velice feministický život, než se mi narodili děti, a byla jsem v pořádném šoku z toho, jak se společnost chová k matkám. V podstatě se od vás vyžaduje, abyste si odsekly ruce a nohy a byly s dětmi doma.”

Svou novou desku přijede Fever Ray i do České republiky, a to již 26. února, kdy dorazí do pražského Fora Karlín. A zatímco koncerty v našem okolí jsou již dlouho vyprodané, na zastávce v Praze jich stále ještě několik zbývá. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji za 945 korun. Na místě se jejich cena vyšplhá na rovnou tisícovku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!