Oblíbené animované filmy ze studia Walt Disney dostávají nový kabát

Oblíbené animované filmy ze studia Walt Disney dostávají nový kabát 

V minulém roce oslavil první celovečerní animovaný film studia Walt Disney, Sněhurka a sedm trpaslíků, již 80. výročí. Od té doby Walt Disney se svým týmem animátorů dokázal vytvořit plejádu skvělých animovaných filmů, které se staly oblíbenými po celém světě. Proto se studio rozhodlo těmto kultovním filmům nadělovat nový kabát a přichází s live-action verzemi. Jaké už byly uvedeny do kin a na které se můžeme teprve těšit?

Za první “live-action remake” Disneyho animovaných filmů se dá považovat film 101 dalmatinů (1996), který se o pár let později dočkal i pokračování 102 dalmatinů (2002). Po něm následovala ale poměrně dlouho pomlka a s dalšími remaky se roztrhl pytel až po prvním desetiletí 21. století. Od premiéry filmu Alenka v říši divů (2010) přichází studio Disney s novým filmem skoro každý rok a sklízí s nimi velký úspěch. Filmy jsou pro současné dětské diváky s využíváním všech dostupných technologií atraktivnější než animované verze, a diváci, kteří na animovaných verzích příběhů vyrostli, si samozřejmě nechtějí jeho znovuvzkříšení nechat ujít.

Některé filmy, jako třeba Popelka (2015) nebo Kniha džunglí (2016), se více či méně drží své původní předlohy, jiné se snaží oblíbený příběh pozměnit nebo ho divákům nabídnout z jiné perspektivy. Tak tomu bylo u filmu Zloba (2014), kdy se tvůrci rozhodli místo klasického příběhu o Šípkové Růžence zpracovat život původně zlé čarodějnice, která v klasické pohádce Růženku zaklela.

V roce 2017 mělo premiéru muzikálové zpracování pohádky Kráska a zvíře s úžasnou Emmou Watson v hlavní roli a Danem Stevensem, Lukem Evansem či Joshem Gadem v rolích vedlejších. Původní písně z roku 1991 byly oživeny a doplněny novou písní “Evermore” z dílny známého skladatele Alana Mankena. Film je nominován na dva Oscary, a to v kategoriích Nejlepší návrh kostýmů a Nejlepší výkon ve výpravě.

Na léto 2018 je naplánovaná premiéra filmu Christopher Robin, který má volně navazovat na na příběh milovaného Medvídka Pú a jeho přátel. O filmu zatím kromě několika fotek z natáčení není dostupných mnoho informací, ale na jeho IMDb profilu jsou potvrzeni herci jako Ewan McGregor nebo Toby Jones.

Velkým rokem pro remaky kultovních animovaných filmů by měl být podle Wikipedie rok 2019. Na období jaro až zima sou naplánovány premiéry hned tří z nich - Dumbo, Lví Král a Aladin. V příběhu o roztomilém ale odlišném sloním mláděti Dumbovi by si podle dostupných informací měli zahrát Colin Farrell, Eva Green či Michael Keaton; své hlasy lví rodině a ostatním zvířatům ve filmu Lví král zase Seth Rogen, Donald Glover nebo Beyoncé. Ve filmu Aladin převezme žezlo po Robinu Williamsovi, který propůjčil svůj hlas džinovi v animované verzi z roku 1992, Will Smith a hlavní postavy ztvární vycházející herci Mena Massoud a Naomi Scott.

Oznámeny, avšak zatím bez data uvedení nebo dalších informací, byly i Petr Pan, Malá mořská víla, Mulan nebo Pinocchio.

Zdroj: imdb.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!