Do České republiky poprvé zavítá americký rapper G-Eazy

Do České republiky poprvé zavítá americký rapper G-Eazy 

Jeden z předních zástupců hip-hopové scény, jenž do svých skladeb promítá i hudební odkazy z padesátých a šedesátých let – to je americký rapper Gerald Earl Gillum aka G-Eazy, který v rámci svého evropského turné dorazí i do České republiky. V pražském Foru Karlín ho můžeme čekat 11. května.

Pět studiových alb, šest mixtapeů a téměř čtyři desítky singlů. Úspěšný americký rapper a producent G-Eazy touto hudební bilancí jen dokazuje svou oblíbenost nejen v rodných Státech, ale i po celém světě. Poprvé na sebe upozornil před deseti lety, v roce 2008, kdy vydal první mixtape The Endless Summer, a první úspěchy se objevily záhy s trackem Runaround Sue. Od té doby se jeho pečlivě budovaná fanouškovská základna jen rozrůstá, k čemuž přispělo i rapperovo první americké turné, které vyvolalo doslova šílenství zakončené titulem umělce roku časopisu High Times Magazine.

Dnes patří G-Eazy k předním představitelům žánru hip-hop, i když klasický rap a hip-hop u něj nečekejte. G-Eazy se svou již typickou černou koženou bundou a ikonickým účesem a la James Dean totiž kombinuje tyto žánry s hudbou padesátých a šedesátých let, což dokazují i jedni z jeho hudebních vzorů – Tupac a Elvis Presley. Tato pro někoho možná trochu podivná kombinace však na skladbách skvěle funguje, což dokazují i miliony zhlédnutí jeho skladeb na YouTube. Jeho úspěšný singl se zpěvačkou Halsey Him & I například dosáhl přes 130 milionů zhlédnutí.

A právě tato píseň se objevuje i na posledním umělcově albu s názvem The Beautiful & Damned, které vyšlo v prosinci 2017. Kromě Halsey na něm vystupuje hned celá řada dalších umělců jako Charlie Puth, Cardi B či A$AP Rocky. S novým albem se nyní G-Eazy vydá na evropské turné, během něhož nemine ani Českou republiku. Domácí fanoušci se tak na něj mohou těšit 11. května v pražském Foru Karlín. Spolu s ním vystoupí speciální hosté Yung Pinch a Stefflon Don.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!