Sněhová kalamita v Třebíči zrušila divadlo

Sněhová kalamita v Třebíči zrušila divadlo 

V Třebíči se Hrdý Budžes nehrál

Celé Česko zasypaly velké přívaly sněhu během středečního dne 1. prosince 2010. Na Vysočině doprava kolabovala bohužel po celý den. Sněhová nadílka přímo ochromila a zastavila mnohé řidiče a Třebíč se během chvíle proměnila v Ladovy obrázky. Právě na první prosincový večer připravilo MKS Třebíč divadelní představení HRDÝ BUDŽES ve spolupráci s Divadlem Antonína Dvořáka z Příbrami. Když se před 19. hodinou plnil sál Národního domu diváky, už pořadatelé byli ve spojení s představitelkou hlavní role Bárou Hrzánovou a předvídali, že začátek bude vzhledem k nepříznivé situaci na D1 zcela jistě posunut.Všichni netrpělivě příjezd herců očekávali, kulisy byly nainstalovány již odpoledne, ale po příjezdu herečky kolem 20. hodiny

bylo zcela jisté, že další herci bohužel uvízli v koloně asi 60 km za Prahou, a proto musí být představení odloženo a odehráno v náhradním termínu. Bára Hrzánová byla diváky přivítána velkým potleskem, vystoupila na divadelní prkna a velmi mile se s Třebíčany přivítala. Zároveň vyjádřila velkou lítost nad tím, že nemůže pro tak skvělé publikum plné očekávání z kulturního zážitku hrát. Bohužel větru ani sněhu neporučíme, proto tentokrát musel Hrdý Budžet ustoupit zcela jinému scénáři, kterému do poslední chvíle nikdo nevěřil. Pro  kulturní portál www.informuji.cz posílá paní Hrzánová alespoň pozdrav v podobě podepsané fotografie. Na otázku: „Co má v plánu v nadcházejícím adventním čase?“ ochotně odpověděla: „Kromě každodenní práce se těším především  na to, že se ztiším, zastavím a zklidním. Dle jejích slov je největším přáním pro příští rok především zdraví pro všechny. MKS spolu s herečkou ujistilo všechny zájemce o zrušené představení, že o náhradním termínu budou co možná nejdříve informovat na www.mkstrebic.cz nebo na pokladnách kulturního střediska. Věřme, že počasí bude příště milostivé a třebíčské publikum se z představení bude těšit co nejdříve.

Představení Hrdý Budžes si díky famóznímu hereckému výkonu Báry Hrzánové získalo ohromnou popularitu široké divadelní veřejnosti. Herečka získala za roli Helenky Součkové cenu Thálie 2003 za mimořádný ženský jevištní výkon. Hra měla premiéru v listopadu 2002. Vznikla pod vedením režiséra J. Schmidta. Hrají: Bára Hrzánová, Libor Jeník, Jarmila Vlčková, Marcela Šiková.
Dramatizace úspěšné stejnojmenné prózy spisovatelky Ireny Douskové. Hrdinka příběhu, žákyně druhé třídy základní devítileté školy Helenka Součková, nás zkoumavým i naivním pohledem osmiletého dítěte sugestivně provází tragikomickými roky husákovské normalizace tak, jak se na počátku 70. let promítala do světa dětí i dospělých. Na pozadí prostředí školy a divadla v jednom „nejmenovaném“ okresním městě se odvíjí sled komických příhod, trapných zážitků, drobných i větších neštěstí, které malá Helenka nejen prožívá, ale zároveň je s bezprostředností svému věku vlastní hodnotí a komentuje.

www.divadlopribram.eu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!