Robert Plant se vrací do České republiky. Doprovodí ho Sensational Space Shifters

Robert Plant se vrací do České republiky. Doprovodí ho Sensational Space Shifters  

Nezaměnitelný hlas kapely Led Zeppelin Robert Plant se opět vrátí potěšit své české fanoušky. Tentokrát se ho dočká publiku pardubické Tipsport areny, v níž společně s návštěvníky oslaví 50. výročí existence právě legendárních Led Zeppelin.

Jeden z nejvýznamnějších hudebníků vydal svou vůbec první komerční nahrávku již v roce 1966. O rok později založil kapelu Band of Joy, která se postupem času s příchodem nových členů transformovala právě do Led Zeppelin. I přes neskutečnou popularitu, kterou si dokázala skupina získat, ukončila svou činnost již v roce 1980. V září toho roku totiž nešťastně zemřel ve věku 32 let bubeník John Bonham. Zbývající členové se rozhodli dále nepokračovat, jelikož pro ně byl Bonham nepostradatelným bubeníkem. 

Od té doby společně Led Zeppelin ještě několikrát vystoupili. Nečekaně třeba na letní olympiádě v roce 2008. Robert Plant se ale začal daleko více věnovat svým sólovým projektům. Na kontě má desky se skupinami, jako jsou The Honeydrippers, Priory of Brion či Strange Sensation. Ve své tvorbě kombinuje prvky psychedelického rocku, blues, africké i lidové hudby s moderními elektronickými styly. 

V říjnu minulého roku vydal Plant již jedenácté studiové sólové album Carry Fire, první singl The May Queen představil již v srpnu. Role doprovodné kapely se tentokrát chopili Sensational Space Shifters. Nechyběli ale ani další hosté, mezi nimiž byla i americká zpěvačka a kytaristka Chrissie Hynde. Album obsahující jedenáct nových skladeb si produkoval sám Plant. 

Robert Plant v doprovodu formace Sensational Space Shifters dorazí do Pardubic 31. července 2018. Internetový předprodej vstupenek startuje 19. ledna v 9 hodin. K dostání budou v cenovém rozmezí od 1 590 do 2 490 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Enteria arena Pardubice nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Enteria arena Pardubice

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!