Českou metropoli uchvátila vánoční show Royal Christmas Gala. Vystoupili Gregorian i Sarah Brightman

Českou metropoli uchvátila vánoční show Royal Christmas Gala. Vystoupili Gregorian i Sarah Brightman  

Minulý rok zakončila formace Gregorian šestnáct let trvající ságu Masters of Chant. Svá mnišská roucha ale nepověsila na hřebík a dál okouzluje publikum v rámci nejrůznějších vystoupení. Jedním z nich se stal také koncert Royal Christmas Gala, na němž vystoupila spolu se slavnou sopranistkou Sarah Brightman.

Hvězdná vánoční show Royal Christmas Gala se uskutečnila v sobotu 16. prosince v pražské Tipsport aréně. Kromě Gregorianů a Sarah Brightman, která se do České republiky vrátila po dlouhých třinácti letech, vystoupili i další hosté. Jedním z nich se stal řecký tenorista Mario Frangoulis. Publikum v hale ale potěšil rovněž operní zpěvák Fernando Varela z Puerto Rica a rumunský zpěvák a klavírista Narcis. Zmiňované pěvce doprovodil plzeňský symfonický orchestr i šestičlenná kapela

Královský vánoční koncert zahalil pražskou sportovní halu do slavnostní atmosféry. Nechyběly tradiční vánoční skladby jako Silent Night, Ave Maria či slavná Merry Christmas od Johna Lennona. To však zdaleka nebylo všechno. Vyprodané hlediště se totiž dočkalo také těch největších hitů právě od Gragorianů i Sarah Brightman, která se stala absolutní hvězdou večera. Návštěvníci se dočkali třeba ústřední písně z muzikálu Fantom Opery či slavného songu Time To Say Goodbye, který nazpívala spolu s italským nevidomým tenoristou Andreou Bocelli. 

Na své si přišli nejen milovníci kvalitního zpěvu, ale rovněž fanoušci baletního tance. Ti si mohli užít třeba taneční čísla z Louskáčka, baletu Petra Iljiče Čajkovského. Atmosféra byla vskutku slavnostní. Na pódiu se střídal jeden výborný pěvecký výkon za druhým a Gregoriani se stali jakýmisi průvodci a sjednotiteli celé koncertní linky. Během jednoho z nejlepších momentů, kdy zpívali a capella přímo uprostřed hlediště mezi diváky, se však zároveň ukázala největší slabina celé show. 

Ke slavnostní atmosféře, kterou podtrhávala rovněž podoba scény a světelná show, totiž příliš nepřispívala sportovní hala, v níž se celý koncert odehrával. Místo úchvatného zpěvu formace Gregorian tak někteří návštěvníci poslouchali hučení odvětrávání a těšili se na “hlasitější” čísla. Prostory nenahrávaly ani zvuku, což byla velká škola, jelikož spojení Plzeňské filharmonie s rockověji laděnou kapelou vytvářelo působivé hudební kombinace. V Praze existují haly, které by byly rozhodně důstojnějším prostředím. Nicméně by se do nich na druhou stranu nevešlo tolik lidí. A zájem o koncert byl skutečně velký. 

Foto: Patrik Ratajský 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!