Andrea Bocelli chystá velký pražský koncert. Představí na něm melodie z nové desky

Andrea Bocelli chystá velký pražský koncert. Představí na něm melodie z nové desky  

Se zbrusu novým programem dorazí do Prahy proslulý italský tenorista Andrea Bocelli. Během své show chce nabídnout návštěvníkům průřez dvou dekád jeho úspěšné kariéry. Chybět ale nebudou ani písně z připravovaného alba, jehož vydání je naplánováno na podzim tohoto roku.

“Kdyby Bůh měl hlas, byl by to hlas Andrea Bocelliho,” prohlásila o italském nevidovém zpěvákovi Celine Dion. Slavný tenor se proslavil nejen v klasické, ale rovněž v populární hudbě. Jeho začátky nebyly ale vůbec jednoduché. Nakladatelství ho odmítala, a proto se živil jako barový klavírista a zpěvák. Pak se ale objevil rockový zpěvák Zucchero, který si ho vybral jako druhý hlaS v duelu Miserere. Díky tomu se proslavil v Itálii, v zahraničí se stal populárním především díky písni Con Te Partiró

Hned jeho debutové album Romanza se prodávalo v mnohamilionovém nákladu. Za sebou má spolupráci s mnoha známými hudebníky - například se Sarah Brightman, Martou Sanchez či Arianou Grande. V současné době má Bocelli na svém kontě již téměř 100 milionů prodaných nahrávek. Jeho diskografie je velmi rozsáhlá. Vydal již šestnáct studiových alb, z nichž poslední s názvem Cinema potěšilo fanoušky v říjnu roku 2015. Dlouhý seznam doplní nová deska, která vyjde na podzim tohoto roku.  

Čeští příznivci Bocelliho podmanivého hlasu, který kombinuje s texty v temperamentní italštině, se příští rok dočkají velkého pražského koncertu, během něhož zazní kromě nejzásadnějších písní jeho kariéry také zbrusu nový materiál z připravované desky. Chybět nebudou ale ani světové operní árie a zpěvák zavzpomíná také na veleúspěšné album Romanza

Koncertu, který proběhne 12. května 2018 v pražské O2 areně, se zúčastní také mnoho hvězdných hostů. Jejich jména slibují organizátoři však prozradit až později. Bocelliho během show doprovodí Český národní symfonický orchestr i sbor.  

Vstupenky jdou do prodeje 9. května. K dostání budou v internetových předprodejích v cenovém rozmezí od 900 do 12 500 korun. Připraveny jsou totiž i speciální VIP balíčky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!