Dívčí trio Free Budget má být novou českou popovou hvězdou

Dívčí trio Free Budget má být novou českou popovou hvězdou 

V době, kdy český hudební mainstream brázdí hlavně mladí muži s romantickými českými texty (Sebastian, Poetika, Slza, Jelen) je načase, aby se objevila čistě dívčí kapela. Dnešní třicátníci si určitě vzpomínají na trio Holki, které na přelomu tisíciletí hrálo snad ze všech koutů republiky. Na jejich úspěch navázala skupina Black Milk s o poznání rafinovanější hudbou a vyrovnanějším hlasovým fondem. Pak nastala doba temna. Až do teď! Dívčím triem roku 2017 by měla být formace Free Budget, která před pár dny natočila klip ke svému prvnímu singlu Boyfriend. Jaké to bude, jaké to je? A máme se na co těšit, nebo se „máme na co těšit“? Byli jsme u toho, tak čtěte dál

Skupinu Free Budget tvoří trio zpěvaček, které pravidelný divák zná z pražských muzikálových prken. Úspěchy na tomto poli sklízí Markéta Martiníková (30) původem z Moravy, kterou můžete vidět v Divadle Kalich v jedné z hlavních rolí muzikálu Srdcový král (recenzi si přečtěte zde).

Ve stejné inscenaci získala jednu z hlavních rolí také llona Maňasová (27), která je navíc obsazována do menších rolí snad všech pražských muzikálů. Ilona je hlavní autorkou melodií i textů Free Budget a ujala se režie prvního klipu.

Nejmladší členkou kapely je Sabina Olijve (21). Sabina využívá své španělsko-nizozemské kořeny a plynulou angličtinu nejen na pražských muzikálových prknech. Můžete ji vidět i v anglických verzích divadelních her, koncertuje také s několika orchestry v Čechách i v zahraničí.

Free Budget je tedy kapela složená z mladých profesionálek s autorskou hudbou, která by se dala definovat jako lehký retro pop. Rozhodně si nehrají na alternativce, v textech nehledejte hluboké myšlenky. Cílová skupina jsou mladí lidé a teenageři, ačkoliv i leckterému třicátníkovi se může tato pozitivní retro hudba hlavně při nadcházející letní sezóně zalíbit.

Singl Boyfriend je v angličtině, text je snadno zapamatovatelný, hlasově perfektní. Typický letní hit?

Retro vlnu chtějí holky udržet i ve své show a stylu prezentace. Celý klip se nese ve znamení barev, retro šatů, líčení a účesů, nechybí ani komiksové prvky a energické taneční choreografie. Chvílemi to připomíná Renčův film Rebelové. Zajímavé natáčení se nenechal ujít mezinárodně oceňovaný režisér Jan Chramosta nebo Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy. Oba si v klipu také zahráli.

Křest nového klipu je naplánovaný na 17.5. 2017, a pak už video Boyfriend zaplaví sociální sítě. Během letošního roku plánují členky natočit další tři klipy a nejlépe i celé album, které by mělo být dostupné přes hudební aplikace.

Jestli bude mít Free Budget úspěch, záleží na mnoha okolnostech. Našlápnuto mají dobře.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!