Ennio Morricone odehraje v Praze svůj pátý a poslední koncert

Ennio Morricone odehraje v Praze svůj pátý a poslední koncert 

Již čtyři pražské koncerty má za sebou italský filmový hudební skladatel Ennio Morricone. Nyní ohlásil svůj pátý a zároveň prý již definitivně poslední pražský koncert, kterým se se svými českými fanoušky rozloučí. I tentokrát představí v české metropoli nový koncertní program, během něhož ho doprovodí Český národní symfonický orchestr.

Římský rodák Ennio Morricone předvedl v Praze to, co se ještě doposud nepovedlo žádné hvězdě světové populární hudby. Čtyřikrát naplánoval koncert v největší tuzemské koncertní hale a čtyřikrát ho do posledního místa vyprodal. “Ennio Morricone v Praze odehrál čtyři koncerty, ale každý byl programově odlišný. Maestro má skutečně z čeho vybírat a tak vždy představil jiný program. Nikdy však nechyběly nejzásadnější skladby jeho kariéry, které obecenstvo vždy očekává,” říká Lucie Nouzová z pořadatelské agentury JVS Group.  

Ennio Morricone má na svém kontě již hudbu ke snímkům, jako jsou Tenkrát na západě, Misie, Profesionál a mnoho dalších. Osmaosmdesátiletý skladatel složil během svého života melodie k více než 500 filmům a spolupracoval s režiséry, jako je Sergio Leone, Qiuseppe Tornatore i Quentin Tarantino, který jeho skladby vybral do svých snímku Kil Bill 1 a 2 i Osm hrozných, za nějž získal v roce 2016 také prestižního Oscara. Toho obdržel ale již dříve, a to za celoživotní přínos filmové hudbě. 

Tento rok přijede oblíbený filmový skladatel do Prahy ale již naposled. Koncert je naplánovaný na 16. října v O2 areně. “Ennio Morricone v Praze vystoupí naposledy. Tentokrát jde o jeho poslední koncert v Praze. Jeho současné turné je zcela poslední a tak mají fanoušci poslední možnost k tomu vidět mistra v akci,” dodává Nouzová.

Dosud poslední pražské vystoupení italského hudebníka proběhlo v únoru tohoto roku. A opět během něho nechyběl několikanásobný bouřlivý potlesk ve stoje. Vstupenky na říjnový koncert jdou do prodeje ve čtvrtek 16. března od 9 hodin.

Foto: Muthmedia

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!