Boney M. konečně opustili playback. A dopadlo to na výbornou

Boney M. konečně opustili playback. A dopadlo to na výbornou80%

Páteční koncert proslulé europopové kapely Boney M. v pražské Incheba Areně by se dal označit jedním charakteristickým přívlastkem – přirozený. Původní formace totiž v minulosti často zpívala na playback, jak se můžete přesvědčit na záznamech jejich živých vystoupení. Tomu se ale tentokrát naštěstí vyhnula.

Kapele předskakovali čeští popoví Eddie Stoilow, kteří sice svůj úkol splnili na jedničku, ale vzhledem k vysokému počtu příslušníků starší generace v hale byli ne zrovna vhodně zvoleni. V jejich koncertovém playlistu, který čítal jen několik málo songů, nechyběl singl Coming Home z nejnovějšího alba Jupiter. Celou akci moderoval herec Jakub Kohák.

Vřeštící dav se v současné době čtyřčlenných Boney M. dočkal až před půl desátou, téměř dvě a půl hodiny po otevření bran holešovické haly. Na pódiu se za burácení diváků vynořila členka starého seskupení, čtyřiašedesátiletá Jamajčanka Liz Mitchell, se dvěma mladými děvčaty a jejich vrstevníkem – zpěvákem/tanečníkem, který se velmi snažil, ale vysoko nasazené laťky již zesnulého Bobbyho Farrella nemohl dosáhnout. Co mu nešlo vytknout, byl profesionálně zvládnutý twerking.

Skupinu jednoznačně táhne korpulentní Liz Mitchell, jež svým vzhledem evokuje spíše operní pěvkyni než popovou zpěvačku. Hned v úvodu potěšila návštěvníky jedním z největších hitů Sunny a s úspěšnými „vypalovačkami“ nekončila – následně zaznělo Daddy Cool, Ma Baker, Rasputin či Rivers of Babylon. Její doprovodné zpěvačky svým hlasem za frontmankou rozhodně nezaostávaly.

Mitchell si zhruba uprostřed show střihla i sólo, kdy ostatní opustili pódium a ona sama zazpívala nostalgickou Let It Be od The Beatles. Chvílemi skoro vypadala, že se jí dojetím spustí slzy. Zpěváci se po kratší pauze vrátili a halou se rozezvučela často remixovaná pecka Gotta Go Home.

Na konci performance kapela na jeviště přizvala několik nejmenších návštěvníků (mimo jiné se zde ocitl i známý televizní kuchař Láďa Hruška) a zazpívala mix z úryvků nejznámějších songů. Toto vstřícné gesto ještě posílilo už tak dost uvolněnou, dalo by se říct familiérní atmosféru celé akce, kdy se ze sedaček zvedli opravdu i ti nejstarší a vlnili se jako zamlada. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!