Divadlo Kalich představilo Srdcového krále. Muzikálovou komedii s hity Elvise Presleyho

Divadlo Kalich představilo Srdcového krále. Muzikálovou komedii s hity Elvise Presleyho  

Pražské Divadlo Kalich vstoupí do nové divadelní sezóny premiérou broadwayského muzikálu Srdcový král. Ten slibuje návštěvníkům nejen komediální příběh, ale také české verze kultovních písní Elvise Presleyho.

Novinářům připravili organizátoři malou muzikálovou ochutnávku již ve středu 31. srpna, premiérově se ale muzikál odehraje na prknech Divadla Kalich až 21. září. S jeho uvedením jsou spojována velká očekávání. Muzikál Srdcový král má totiž pověst představení, během kterého diváci tančí v uličkách. Společnost NBC ho dokonce ohodnotil jako „nejlepší rock’n’rollový muzikál od dob Pomády“. Hlavním lákadlem jsou tak především nesmrtelné hity Elvise Presleyho, které propojuje příběh inspirovaný Shakespearovou romantickou komedií Večer tříkrálový.

Muzikál od známého broadwayského libretisty Joa DiPietra byl poprvé uveden v roce 2004 a již o rok později měl svou premiéru na newyorské Broadwayi. Následovalo turné po Spojených státech i po Velké Británii. Své nastudování má v současné době i v Japonsku, Jižní Korei, Německu, Švédsku či Holandsku. K nim se již brzy připojí i Česká republika. Presleyho písně budou uvedeny kompletně v českém překladu. „Aranže považuji za velmi zdařilé. Je to perfektní mix originálního ‚soundu‘ obohaceného moderními prvky, které neurazí zarytého konzervativce, ale potěší moderního posluchače,“ vysvětluje autor překladu libreta Adam Novák.

Příběh muzikálu vypráví o tulákovi Chadovi, který přijíždí do ospalého konzervativního městečka, aby ho nakazil svým rebelstvím a odvazovou muzikou. Místním obyvatelům obrátí jejich uspořádané životy úplně naruby. V roli charismatického Chada se představí Jan Kříž a Přemysl Pálek. „Chada jsem si zamiloval. Je to hrdina v té nejlidštější podobě, protože je vlastně ne moc bystrý kluk se všemi špatnými mužskými vlastnostmi, na které si vzpomenete. Ale přesto jde o skvělého člověka s obrovským srdcem plným lásky a ideálů,“ popisuje charakter své postavy Kříž.

„Hezoun, narcis, spokojený a duševně vyrovnaný muž. Zároveň absolutně citlivý. Nebojí se konfliktu, protože umí ze všeho hned perfektně vybruslit. Jak umí se ženami flirtovat, tak jim dokáže i úspěšně naslouchat. Jednoduše řečeno jsme si dost podobní,“ doplňuje Pálek. Návštěvníci se mohou ale těšit i na Petra Vondráčka, Zbyňka Frice, Genny Ciatti, Petra Kutheila či Michala Pleskota. O režii a scénografii se postaral Šimon Caban.

Foto a video: Marián Juskanin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!