10 červnových hudebních zážitků v Brně, které nesmíte zmeškat

10 červnových hudebních zážitků v Brně, které nesmíte zmeškat 

Léto se pomalu blíží a s ním nesmí chybět hlavně zábava, spoustu hudby a odpočinku. Proto jsme si pro vás připravili seznam deseti hudebních zážitků, které nesmíte prošvihnout ještě před začátkem léta, abyste se připravili na tu správnou prázdninovou atmosféru.

1. Funkově-rocková-rapová kapela J.A.R se opět po roce vrací

Do brněnského Sono Centra míří už 2. června a fanoušci a hudební nadšenci se mohou těšit na show. Sejdou se Dan Bárta, Roman Holý, Michael Viktořík, Oto Klempíř, Robert Balzar a další, aby si zase připomněli staré časy na pódiu. Lístky jsou k zakoupení na webu www.smsticket.cz.

Pro milovníky starých rockových skupin je to přesně to pravé. Kapela J.A.R vznikla symbolicky 17. listopadu 1989 a stále je na scéně už dvacátým sedmým rokem. Kapela funguje spíše jako občasné setkání českých hudebníků a tak tomu je hlavně každý rok 17. listopadu ve velkém sále Lucerny.

2. Morčata na útěku v brněnském klubu Melodka

Tito brněnští oblíbenci se ve své domovině objeví také 2. června ve známém klubu Melodka. Bližší informace budou brzo dostupné na webových stránkách klubu.

Morčata na útěku jsou na scéně od roku 2004. Oblíbenými se stali hlavně pro své vtipné texty a parodie na různé známé populární songy. Morčata jsou původem z Brna, a tak je jasné, že si vždy rádi zahrají doma.

3. Hiphopová skupina Prago Union

Tato pražská skupina se objeví na každoročním mejdanu Žabovřesky allstaarz, který proběhne v klubu Morsey v Brně. 3. června se všichni fanoušci hip hopu mohou těšit na nadupaný rap s velmi promyšlenými texty. Za 150 korun můžete vidět tuto skvělou skupinu splečně s Scissal, AzB a Peeni walli.

Prago Union jsou s námi už od roku 2002. Dříve byli pětičlennou skupinou a v současnosti se skupina skládá ze zpěváka a geniálního textaře Kata, který tvoří hudbu společně s Djem Marou.

4. Funky kapela De ImperfAction

Přesně o týden později se v Brně objeví další kapela vzniklá v Praze s názvem De Imperfaction. Skupina bude hrát v hudební kavárně Stará Pekárna a lístky je možné na stránce kavárny zaregistrovat či koupit přímo na místě za pouhých 110 korun.

Neofunková alternativní kapela se skládá z členů z různých koutů světa. Ve svých textech mluví otevřeně o sociální nespravedlnosti, vraždách či o rostoucím nedostatku soukromí.

5. Pavol Habera a skupina Team

O tři dny později v pondělí 13. června zavítá do KC Semilasso známá slovenská kapela Team. Koncert je součástí jejich turné po České Republice a toto bude jejich druhý v Brně. Poprvé skupina zahraje už ke konci Května v DRFG Aréně.

Pavol Habera je oblíbeným zpěvákem devadesátých let a touhle dobou se často objevuje jako porotce v pořadu Superstar. V roce 1991 vyhrál Českého slavíka.

6. Concentus Moraviae: Korngold Quartet & Lucie Špičková & Renata Ardaševová

Co se klasické hudby týče, tak ta samozřejmě také nesmí chybět. V průběhu června se budou konat tři desítky koncertů klasické hudby na různých místech po české republice a Brno je mezi nimi. Ve středu 15. června zahraje v Konventu Milosrdných Bratří Korngold Quartet, mezzosoprán zazpívá Lucie Špičková a na klavír bude hrát Renata Ardaševová.

Koncerty se každoročně konají na místech, jako jsou zámky, synagogy nebo třeba v kostele, aby nastala ta jedinečná atmosféra. Festival navštíví celkem 13 měst a naskytne tak příležitost navštívit města Jižní Moravy a Vysočiny.

7. Mig 21 a Barbora Poláková

Kapela Mig 21, která v loňském roce vyprodala celý klub Fléda, se opět vrací do Brna. Tentokrát se bude hrát na nádvoří Špilberku a vystoupí také držitelka dvou Andělů, Barbora Poláková, která navštíví Brno poprvé. Na koncert pod širým nebem se spoustou známé oblíbené české muziky se můžete těšit 16. června. Cena lístků se bude pohybovat od 522 do 948 korun.

8. Marta Kubišová

Ten stejný den zavítá do Sono Centra jedna z nejznámějších českých zpěvaček Marta Kubišová. Oblíbená hvězda především 70. let během svého nejnovějšího recitálu zazpívá své nejznámější hity. Zazní písně jako třeba Óda na ticho, Píseň o štěstí, Magdalena, Modlitba pro Martu a mnohé další z jejího repertoáru. Na několikanásobnou držitelku hudebních ocenění lze zakoupit lístky ve vinotéce v budově klubu Mersey anebo na recepci hotelu Sono.

9. Bars in Bars: Foreign Beggars + PSH + support

A pro milovníky hip Hopu to stále nekončí. 24. června se totiž můžou těšit na akci Bars in Bars, která se bude konat v klubu Malá Amerika a vystoupí zde hned několik kapel. Hosty budou členové anglické skupiny Foreign Beggars, české kapely jako PSH, Mike Trafik nebo Vladimír 518 a Dj Fliptyck a Dj Strygo. Lístky jsou možné zakoupit na portálu sms ticket.

10. Markéta Irglová

Poté zavítá do Brna do Mahenova divadla zpěvačka Markéta Irglová, která se věnuje hudbě už od raného věku a tento koncert bude jejím jediným v tomto roce. Úspěchem pro ni bylo setkání s frontonem kapely The Frames a následovalo jejich koncertování po světě. Mimo to se proslavila rolí ve filmu Once a nyní má na svém účtu už několik alb. Jednou z nejznámější písniček, kterou nazpívala se skupinou The Frames, je například Falling Slowly. Na svém koncertě představí Markéta také speciálního hosta až z Islandu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!