Páteční řádění na Open Air Festivalu

Páteční řádění na Open Air Festivalu70%

Panenský Týnec se rozezněl v pátek již v plném proudu. Dorazila jsem tam až odpoledne a s překvapením sledovala rej kolem sebe. Nepatřím mezi velké festivalové znalce, v minulosti jsem z nabídky našich větších festivalů navštívila Trutnov, Rock For People a Benátskou noc, takže na fronty a davy lidí jsem byla připravená. Open Air Festival v tomto ohledu ale předčil moje očekávání, že to je monstrózní akce konec konců potvrzuje samotný počet návštěvníků, kterých na festivalu je více než 16 tisíc. Chápu, že pořadatelé se z tohoto počtu radují, ale neslo to přirozeně nevýhody typu šílených front před vstupem do areálu, na parkoviště atd.

Dalším překvapením pro mě byl prostor samotný. Festival se odehrává  na letišti v Panenském Týnci, není to tedy příliš intimní prostor se zákoutími, ale po zabydlení všech stánků, stanů a barů to na mě působilo jako kolonáda, po které když půjdete opravdu trpělivě, tak narazíte i na hlavní stage.:) Na druhou stranu betonový povrch zabrání po dešti vzniku bahniště, takže pár výhod tento prostor jistě má.

Nešlo tedy zabloudit, stačilo jít poctivě rovnou za nosem a narazila jsem na příjemné koncerty českých Toxique, UDG, Xindl X, kde panovala výborná nálada. Večer už se to začalo rozjíždět v pařícím rytmu a česká klasika v podání Tata Bojs a Wohnoutů určitě nezklamali!  Očekávané byli ale hlavní hvězdy festivalu Röyksopp a Faithless, takže jsem si šetřila síly a vydržet až do noci se vyplatilo. Obě kapely zahrály své hitovky, na což publikum s nadšením reagovalo a vytvořila se úžasná atmosféra plná energie.

Organizátoři v tomto smyslu fungovali skvěle a kapely začínaly dle programu, což bylo příjemné. Těsně před půlnocí vtrhli na pódium britští Faithless a atmosféra celého dne skvěle gradovala. Nezaměnitelný projev Maxi Jazze nezklamal a skvěle se tančilo nejen na starší skladby jako God Is a Dj nebo třeba Insomnia, ale i na celou řadu skladeb z čerstvé letošní desky „The Dance“, kterou přijela kapela do Panenského Týnce českému publiku představit. Nabitou atmosféru nedokázal zničit ani poměrně sytý déšť, který se během vystoupení spustil. Navlekla jsem na sebe připravenou pláštěnku a spokojená odešla po skončení spát…

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!