Letní kina aneb Kde si užít v Plzni film pod širým nebem?

Letní kina aneb Kde si užít v Plzni film pod širým nebem?  

První letní den máme již za sebou a s ním se začínají také rozjíždět česká letní kina. Proč chodit v letních měsících na film do velkých obchodních center, když si ho můžete vychutnat v přírodě pod nebem plných hvězd? I v Plzni, Evropském hlavním městě kultury 2015, mohou vyzkoušet filmoví fanoušci několik atraktivních promítacích míst. Mezi nimi nechybí zrekonstruovaný amfiteátr, pivovar či unikátní autokino.

Již od 1. července vypuknout v Plzni Filmové noci, projekce pod širým nebem, které se odehrají každý prázdninový den ve zrekonstruovaném amfiteátru na Lochotíně. Návštěvníci se mohou těšit nejen na unikátní prostředí, ale také na výběr nových filmů i osvědčených klasik. Červencový program nabízí například snímky Interstellar, Ghoul, Klub rváčů, Kobry a užovky či tradiční Pelíšky. Cena jedné vstupenky činí 90 korun.

https://www.facebook.com/filmovenoci

Letní kino si letos poprvé připravil pro milovníky piva také Plzeňský Prazdroj. Z nádvoří pivovaru se tak každou prázdninovou středu (kromě té úplné první) stane promítací plocha. Připraveno je celkem osm filmových lahůdek. To ale není vše, na co se mohou návštěvníci těšit. Po každém promítání proběhne také komentovaná prohlídka noční oblohy. Samozřejmě že nebude chybět ani plzeňské pivo a občerstvení, které bude tematicky přizpůsobené hranému snímku. Vstup bude navíc zcela zdarma.

http://www.prazdrojvisit.cz/

Unikátní zážitek pak mohou prožít návštěvníci Autokina Plzeň. To se nachází na pozemku, kde stával bývalý plzeňský Dům kultury Inwest. Zde lidé mohou sledovat snímky přímo uvnitř auta, zvuk je vysílán přes autorádio. Program kina je naplánován ale jen do konce června! Pokud tedy nechcete o tento filmový zážitek přijít, měli byste si pospíšit. Promítat se budou například ještě snímky Rychle a zběsile 6, Fotograf či Lucy. Za jedno auto v areálu zaplatíte 150 korun.

https://www.facebook.com/autokinoplzen

Mnoho letních kin pak naleznete nejen v Plzni, ale také v jejím blízkém okolí. Výběr filmů nabízí například Letní kino Stod. To zahájí sezónu 26. června rodinným snímkem Paddington. Na toto představení budou mít navíc zdarma vstup děti, které předloží na pokladně vysvědčení se samými jedničkami. Za běžný lístek pak zaplatíte 75 korun. V průběhu června a července uvede kino celkem sedm filmů. Kromě již zmiňovaného Paddingtona je na programu také Fotograf, Babovřesky 3, Fair Play či Pohádkář.

http://mks.mestostod.cz/

Oblíbené letní kino se skrývá také v lese v Hrádku u Rokycan. Odstartuje sezónu 3. července snímkem Dědictví aneb Kurva se neříká. Filmová představení jsou připravena v češtině a za jednu vstupenku zaplatíte 50 korun. Kromě filmů se zde během prázdnin uskuteční také několik koncertů. Dne 5. července vystoupí Hrádecký Band a 26. července Indiánská rezervace a její hosté. Kromě toho se zde proběhne také country festival Muzika 2015.

http://www.mestohradek-ro.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!