Divadlo Mimochodem se o víkendu rozloučí s Baladou pro banditu

Divadlo Mimochodem se o víkendu rozloučí s Baladou pro banditu 

Poslední příležitost vidět Baladu pro banditu v podání divadla Mimochodem se naskytne tento víkend na ledečském hradě. Přinášíme rozhovor s představitelkou Eržiky Petrou Ochovou.

Divadlo Mimochodem má za sebou mnoho úspěšných plenérových představení, uveďme například Romea a Julii a Sen noci svatojánské. Poslední tři sezóny sklízeli herci ovace vestoje za kultovní muzikál Balada pro banditu, který ušili na míru nádvoří ledečského hradu.

Původně byla v plánu pouze premiéra v roce 2012 a následná repríza. Nakonec z toho jsou čtyři úspěšné sezóny, během kterých představení (zatím) vidělo na 1200 nadšených diváků z Ledče i širokého okolí.

Představení je unikátní díky prostoru dolního nádvoří ledečského hradu, kam je celý příběh situován. Díky pečlivé režii Milana Holendy z brněnského divadla Husa na provázku je využit každý milimetr místa a postavy se zjevují ze všech skrytých zákoutí. V propojení se světlem vzniká neopakovatelná atmosféra podkreslená výborným hudebním doprovodem a živým zpěvem sboru.

Práci se sbory si vzala na starost úspěšná absolventka pražské konzervatoře Petra Ochová, která zároveň ztvárnila roli Eržiky. Právě ji jsem ohledně derniéry trochu vyzpovídala.

Jestli se nepletu, Eržika byla tvá vysněná role. Co se ti na ní nejvíc líbí? Proč právě Eržika?

Celá Balada pro banditu byla vysněná hra. Jsem povoláním zpěvačka, ale divadlo mě taky vždycky lákalo. Chtěla jsem to nějak spojit. A Balada pro banditu je krásně napsaná hra s krásnými písničkami.

Máš s Eržikou nějaké společné vlastnosti, nebo je to úplně jiný charakter?

Velkou vnitřní sílu máme obě.

Jaký máš pocit před vystoupením? Jsi trémistka?

Bývala jsem, ale teď už ne.

Dvě červnová představení Balady pro banditu jsou avizována jako derniéra. Myslíš, že je to opravdu naposled? Kdyby byla v budoucnu možnost Baladu ještě zahrát, šla bys do toho?

Myslím, že už to naposled opravdu je. Hrajeme to téměř ve třiceti lidech a je čím dál těžší se sejít na zkoušky. Navíc se má skončit v nejlepším. A my hrajeme už o dvě sezóny déle, než jsme plánovali.

Plánuješ o derniéře nějaký chyták na kolegy herce? Mají se obávat nečekaného šprýmu?

Ne, ale bojím se, že oni by mohli plánovat na mě.

A nakonec otázka trochu na tělo. Eržika má v příběhu dva nápadníky - Šuhaje a Kubeše. Kterého z nich by sis vybrala ty osobně a proč?

Jak se znám, tak já bych si určitě vybrala Nikolu, ačkoliv bych mnohem radši řekla, že by to byl Kubeš, protože lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.

Dodejme, že Petra se věnuje divadlu a hudbě opravdu naplno. Kromě Mimochodem je součástí loutkového divadélka Emillion a profesně se věnuje zpěvu, který také vyučuje na základní umělecké škole. Určitě stojí za zmínku, že její báseň byla otištěna v publikaci Literární naděje České republiky.

Baladu pro banditu uvádí divadlo Mimochodem v derniéře 19. a 20. června 2015 vždy od 20:30 na dolním nádvoří hradu v Ledči nad Sázavou.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Mimochodem

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!