Horečka sobotní noci aneb Barevná disco show Jána Ďurovčíka

Horečka sobotní noci aneb Barevná disco show Jána Ďurovčíka 90%

Muzikál vycházející ze slavného filmu s Johnem Travoltou v hlavní roli nabízí v domácím zpracování pod režisérskou i choreografickou taktovkou Jána Ďurovčíka jedinečnou podívanou v rytmu písní legendární skupiny Bee Gees. Nápadité kostýmy, barevné světelné efekty a především precizně propracovaná taneční jízda připomínají pulzující disco parket 70. let.

Melodická hudba, poctivé provedení, chvílemi doslova strhující taneční výkony jsou nejsilnějšími stránkami tohoto disco muzikálu. Nespoutanost, živelnost a rytmus dominují Horečce od začátku až do konce. Nelze zde očekávat extrémně hluboký ponor do prožívání protagonistů či detailně rozvinutou psychologii příběhu. Muzikál sází spíše na prvolíniové emoce, jimž vévodí hravost a dynamika ve třpytivé záři diskotékových reflektorů.

Vyzvednout nutno také scénu Martina Černého, minimalistickou, přesto efektně sladěnou, zdůrazňující zejména hru světel a zrcadel. Pod barevné retro kostýmy se podepsala Zuzana Straková. To vše, propojené s neotřelou a jedinečně svou choreografii Jána Ďurovčíka, nabízí kompaktní celek připomínající nekončící diskotéku, na jejímž pozadí se formují a dozrávají osudy hrdinů příběhu. Ocenit lze také hudební aranžmá, libreto je však v některých pasážích podstatně slabší. V závěru působí částečně nedotaženě, tragické vyvrcholení pak ve finále skoro zanikne. 

Prvnímu dějství dominují skupinová taneční čísla, zatímco to druhé se věnuje více ději s duety a sóly hlavních hrdinů. Závěr vygraduje v tradičním medley, doslova královském završení celého představení.

Specifikem je děj sázející, na rozdíl od mnoha jiných muzikálů, na jedinou klíčovou roli - na Tony Manera. Jan Kříž předvádí na tanečním parketu úchvatné, doslova dechberoucí výkony. Značně vyzrálý je také jeho herecký projev. Suverénní, přirozený, důvěryhodný, takový je Tony Manero v podání Kříže. Nepřehlédnutelný je také sugestivní finiš Jana Tenkráta ve vedlejší postavě Bobyho. Ze začátku nevýrazný stín Tonyho - Boby - eskaluje své vypjaté emoce v bouřlivém závěru. Ocenit lze také výkony Alžběty Bartošové v roli Stephanie i Michaely Doubravové coby Annette.

„Night fever night fever…“ I takto si můžete zpívat po zhlédnutí této dynamické taneční disco show. Profesionální, energická, excelentně taneční - taková je Horečka sobotní noci. Legendární hity skupiny Bee Gees jsou zde už jenom pomyslnou třešničkou na dortu.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!