Kam o adventu v Praze? Do Mikulášského vlaku, na brusle, trhy nebo do ZOO za kačku

Kam o adventu v Praze? Do Mikulášského vlaku, na brusle, trhy nebo do ZOO za kačku 

Vánoce se nezadržitelně blíží a nákupní centra doporučují už nějakou dobu totální zoufalství – musíš koupit víc! Jestli si ale v prosinci chcete spíš odpočinout a vychutnat si sváteční čas s rodinou nebo přáteli, vyrazte třeba na výstavu zvonků nebo betlémů anebo si s dětmi zpříjemněte čas v předvánoční ZOO v rámci Happy Mondays.

  1. Na trhy: Staroměstské náměstí nabídne mimo každoročních lákadel chuťových buněk i zajímavý kulturní program. Ve středu 10. prosince od 18.30 hodin zde vystoupí skupina Čechomor, již v 18 hodin si navíc zazpívá koledy spolu se všemi návštěvníky trhů i hosty jiných tržišť po celé republice v rámci akce „Česko zpívá koledy“.

  2. Součástí měsíčního programu na Staromáku je také tradiční Mikulášká s velkou show pro děti a 11. prosince Den s rekordy a kuriozitami. Na Štědrý den nesmí chybět Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání orchestru a sólistů Národního divadla a Státní opery. Na Silvestra tady ve 22 hodin vystoupí pražská popová formace Eddie Stoilow. 

  3. Na výlet vlakem: V sobotu 6.  i v neděli 7. prosince bude mezi pražským hlavním nádražím a Braníkem jezdit tzv. Cyklohráček. Jeho vedoucí ale tentokrát odloží barevná trička a kšiltovky a vyrazí mezi děti v kostýmech Mikuláše, čerta a andělů. Více zde.

  4. Na betlémy: Expozice v klementinském Výstavním sále představí mimo barokních i moderních betlémů i kousky z méně typických nebo přímo raritních materiálů (cukr, sklo, perník…). Více zde.

  5. Za muzikou: Rainbow gospel choir slaví 10 let velkým adventním koncertem ve čtvrtek 11. prosince od 19.30 v Londýnské 30. Vstupné je dobrovolné! Více na www.rainbowgospel.cz

  6. Za zvířaty: 1., 8. a 15. prosince se v pražské ZOO koná akce Školy zdobí Zoo. Děti ze spřátelených škol pomohou svými výrobky vytvořit předvánoční atmosféru. 13. prosince se v rámci programu Přilétla k nám zima pořádá Ornitologická vycházka za zimními obyvateli Vltavy. Nejmladší gorilí mládě v Zoo Praha – sameček Nuru – dostane dárky již 21. prosince, slaví totiž druhé narozeniny. I vy můžete být u toho a popřát mu veselé Vánoce.

  7. A i samotný Štědrý den lze prožít v zoo: Přijít se podívat, jakou nadílku ošetřovatelé zvířatům připravují a případně je sami obdarovat. Navíc Zoo Praha vyhlásila sympatické Happy Mondays – každé prosincové pondělí je vstup pouze za 1, - Kč!

  8. Na zvony: V podzemních prostorách Betlémské kaple se koná již 35. vánoční výstava s názvem Betlémské zvonění. K vidění i slyšení budou nejrůznější zvony pastevecké, recepční, zvonky na koně, školní elektrické zvonky, různé orientální zvony, činely, tibetské mísy, vodní zvon, buddhistické zvony a další zajímavé netradiční exponáty.

  9. Na brusle: Od 6. prosince si v centru Prahy můžete zabruslit na Ovocném trhu a také na střeše Galerie Harfa. Od 20. prosince si pak svůj bruslářský um a sváteční kondici můžete vykoušet také na Štvanici. Po celý prosinec budou rovněž otevřeny ledové plochy na Gutovce a v Karlíně.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!