Kristína převzala platinovou desku. Po koncertu ji čekalo milé překvapení

Kristína převzala platinovou desku. Po koncertu ji čekalo milé překvapení90%

Mladá sympatická zpěvačka Kristína to v Praze rozjela ve velkém. V rámci svého koncertního turné Horehronie Tour 2014 představila 27. listopadu v pražském divadle Hybernia ty nejznámější hity své hudební kariéry a současně převzala platinovou desku za své nejnovější, čerstvě pokřtěné, výběrové CD Tie naj v produkci Mariána Kavuliče. Navazuje tak na úspěšnou tradici svých předchozích tří alb.

V rámci turné ve dvanácti městech Čech a Slovenska zazněly a do Vánoc ještě zazní kromě tradičně známých písní Pri oltári, Stonka, Jabĺčko, V sieti ťa mám či Horehronie i novinky jako Navždy, Život je vždy fajn i hitovka věnovaná rodnému Východnímu Slovensku Ta ne, nazpívaná zdejším dialektem. Zajímavostí je také skladba Ovoňaj ma ako ružu v nové verzi s Ladislavem Chudíkem. Vyprodanou Hybernií se nesly jak romantické zádumčivé tóny, tak rytmy reggae, nechyběly taneční skladby s folklorním nádechem i dynamičtější popové, zazpívané v melodické slovenštině.

Tradice Horehronia sahá již do roku 2010, kdy touto skladbou reprezentovala Kristína Slovensko v rámci soutěže Eurovision Song Contest 2010, čímž se dostala ještě více do povědomí hudebního světa. Při příležitosti konání Mistrovství Světa v ledním hokeji IIHF 2011 na Slovensku nazpívala oficiální doprovodnou píseň šampionátu Life Is A Game. V České republice získala ocenění Zpěvačka roku 2011 v rámci udělování cen hudební stanice TV Óčko a její skladby na oficiálním Youtube kanále přesáhly přes 30 milionů zhlédnutí.

Jak sama říká: „Mám velkou radost, že jsem turné odstartovala vyprodanými koncerty. České publikum má rádo slovenštinu, slovenskou hudbu a dává to také patřičně najevo. Každého interpreta vždy nejvíce potěší právě to, když si jeho skladby publikum zpívá. Jsem za tu náklonnost vděčna, nabita radostí a elánem.“ Svědčí o tom také překvapení od jednoho pražského fanouška hned po koncertu - obrovská kytice 59 růží.

Všestranně hravá, živelně emociální i melancholicky romantická, to vše spojuje Kristína v působivém, elegantně šarmantním projevu. Tím oslovuje téměř všechny věkové kategorie a potvrzuje tím, že jedině hudba tvořená srdcem má smysl a překračuje hranice nejenom na mapě, ale především v nás.

KRISTÍNA & BAND – HOREHRONIE TOUR 2014

  • 3.12. Žilina, Dom Odborov
  • 4.12. Bratislava, Ateliér Babylon
  • 10.12. Brezno, Mestské kultúrne stredisko
  • 11.12. Zlín, Academia centrum UTB
  • 13.12. Krnov, Kofola music club
  • 19.12. Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry
Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!