Support Lesbiens spojili síly s finskou kapelou Waltari. Vyjíždí na společné turné

Support Lesbiens spojili síly s finskou kapelou Waltari. Vyjíždí na společné turné  

Česká kapela Support Lesbiens a finští Waltari právě zahajují své společné podzimní turné. Koncertní šňůra, která se skládá z celkem dvanácti koncertů, začíná již 15. listopadu v pardubickém klubu ABC. Během necelého měsíce objedou skupiny česká i moravská města, aby svou tour ukončily 4. prosince v Českých Budějovicích.

Skupina Waltari není na metalové scéně žádným nováčkem. Vznikla již roku 1986 ve finských Helsinkách a dodnes baví svoji show mnoho milovníků tvrdší muziky. Nyní se přijíždějí členové kapely opět představit českému publiku. Koncerty přinesou průřez nejznámějšími skladbami z jejich dlouhé hudební kariéry. Ale nejen to! „Poprvé na tomhle turné zahrajeme také ukázky z nadcházejícího alba, které vyjde v únoru příštího roku. Bude to takový moderní ‚cross over metal‘,“ láká fanoušky na turné frontman skupiny Kärtsy Hatakka. Kapela také představí českým fanouškům nové členy, o které se v posledních letech rozrostla. 

Kapela Support Lesbiens vznikla již v roce 1992. První CD vydala již o rok později s názvem So, What?. Support Lesbiens, jak je známe dnes, již nemají s původní skupinou téměř nic společného. Velký zlom v existenci kapely znamenal rok 2012, kdy ze skupiny odešla hlavní tvář a frontman Kryštof Michal. Ten spolu s dalšími třemi původními členy Zbyňkem Raušerem, Janem Dalibou a Reném Ryparem založil zbrusu novou kapelu Portless. Support Lesbiens je nyní již úplně odlišná banda lidí, ale fanoušci nemusí zoufat! Na koncertech v rámci turné uslyší i staré známé hitovky, jako jsou „Cliché“, „Sweet Little Something“ či „Love Is Nonsence“. Zároveň se mohou návštěvníci těšit na nejnovější skladby z posledního alba Leave A Message.

Obě skupiny si pro nadcházející koncerty připravily speciální, zhruba sedmdesátiminutové, vystoupení. Na každé zastávce se tak mohou návštěvníci těšit na tříhodinovou hudební nálož. Každý koncert zahájí navíc lokální předkapela. V Praze, Brně a Plzni to bude formace Proxemity. Na dalších koncertech se objeví třeba partičky BU-FU, Pestalozzi či Forrest Jump. Pokud se chcete na vlastní uši přesvědčit, jak spojení těchto na první pohled dosti nepodobných kapel dopadne, nezbývá než navštívit jednu z dvanácti koncertních zastávek. Vstupenky jsou stále v předprodeji.

Termíny: 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!