Havířovské slavnosti: Lordi a Within Temptation zahrají na oslavách města

Havířovské slavnosti: Lordi a Within Temptation zahrají na oslavách města  

Že se na jednom pódiu vystřídají skupiny jako finští Lordi, nizozemští Within Temptation, velšská Bonnie Tyler a český Divokej Bill, by napadlo asi málokoho. Ještě větším překvapením je, že se tato sestavička neobjeví na žádném velkém multižánrovém letním fesťáku, ale na slavnostech města Havířova. Havířovské slavnosti 2014 mají totiž pořádně nadupaný program.

Havířovské slavnosti se uskuteční 5. – 7. září v areálu Městské sportovní haly v Havířově. Chystaný hudební program je skutečně pestrý, na své si přijdou zástupci všech věkových kategorií. Největším lákadlem festivalu jsou ale bezesporu kapely Lordi a Within Temptation. V patách se jim drží zpěvačka Bonnie Tyler, Saxon i známí čeští a slovenští interpreti.

Hardrocková banda Lordi je známá především pro své speciální strašidelné kostýmy, které dotvářejí jejich muzice perfektní atmosféru. Přestože skupina vznikla již v roce 1992, jejich kariéra se pořádně rozjela až roku 2006, kdy se stali vítězi Eurovision Song Contest, hudební soutěže, kde zvítězila například také Céline Dion, Ruslana čí nesmrtelná skupina ABBA. Lordi zvítězili se svoji nejznámější písní Hard Rock Hallelujah. Kapela Within Temptation vznikla roku 1996 a je známá především metalovou hudbou, kterou doplňuje jemnější mezzosoprán zpěvačky Shanon den Adel. V současné době má za sebou velké světové Hydra Tour, na kterém představila své nejnovější album.

Přestože pořadatelé slavností ještě nezveřejnili časový harmonogram akce, k dispozici je alespoň seznam kapel pro jednotlivé dny. Pro své fanoušky zahraje v pátek Mňága a Žďorp, místní kapelka Nebe, Divokej Bill, zmiňovaní Within Teptation a Iron Maiden Revival, který dorazí z Klatov. Návštěvníci se tak mohou těšit i na nesmrtelné heavy-metalové pecky. Sobotní den bude patřit Michalu Nesvatbovi, Vašu Patejdlovi či 55člennému orchestru Zlaté husle ze Slovenska. Vystoupí také Miro Žbirka, stále okouzlující Bonnie Tyler, Lordi a britští heavymetalisti Saxon. Neděle bude zasvěcena jen českým a slovenským interpretům. Návštěvníky potěší Anna K, Škwor, Horkýže Slíže a Fossil. Chybět nebudou ani kapely z Havířova a okolí – Butterfly Kiss, Blackshard a Periferic.

Lístky budou k dispozici pouze na místě. Jejich cena ještě nebyla zveřejněná. K dispozici budou také jednodenní vstupenky. Více informací slibují organizátoři v druhé půli měsíce srpna. Aktuality týkající se slavností můžete sledovat na facebookových stránkách města Havířova

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!