Los Vivancos v Praze: pulzující temperament, hravost a živelnost v dokonalé symbióze žánrů

Los Vivancos v Praze: pulzující temperament, hravost a živelnost v dokonalé symbióze žánrů100%

Na začátku května 2014 ocenilo publikum pražské Hybernie bouřlivými ovacemi představení, jaké Praha dosud ještě nezažila. Své doslova geniální mistrovství zde předvedlo španělské seskupení sedmi bratrů - LOS VIVANCOS - v působivé tanečně-divadelně-hudební show „Aeternum“.

Těchto sedm bratrů uchvátí svou unikátní, slovy těžce popsatelnou, kombinací talentů, od zpěvu, tance, až po hru na hudební nástroje. Touto svou jedinečností a univerzálností nenachází v uměleckém světě žádný ekvivalent.

Bratři se narodili ve Španělsku, v Barceloně. Už v dospívání se jim podařilo se proslavit, protože se všichni začali zabývat tancem velmi záhy. Přišli se zcela novým, vlastním číslem, což byl tanec s prvky akrobacie.

Sláva LOS VIVANCOS se velmi rychle rozšířila. O jejich talentu se dověděla celá země. Jejich vystoupení byla přijata s velkým ohlasem i daleko za hranicemi Španělska, jsou široce známí i na západě, což opět dokazuje vysokou úroveň jejich vystoupení. Bratři LOS VIVANCOS získali prestižní vzdělání v nejlepších školách, jejich prestiž ve světě je nepopiratelná. Ještě před založením tanečního souboru získávali bratři LOS VIVANCOS zkušenosti, vstřebávali různé světové kultury, poznávali nejrůznější hudební tradice.

Jejich zrod lze datovat rokem 2004, kdy světlo světa spatřil nový soubor, a to flamengo show bratrů LOS VIVANCOS. Počínaje tímto okamžikem pořádají bratři pořád žádané turné po zemích celého světa a posledně zavítali i do Čech.

Pražskému publiku se toto umělecké sourozenecké seskupení představilo v dosud nevídaném, chvílemi doslova dechberoucím, precizně propracovaném, tanečně-hudebním představení s prvky akrobacie.

V jednom sugestivním kompaktním celku se spojilo flamengo, step, balet, scénický tanec i bojová umění. S efektně a emotivně sladěnými hudebními vstupy houslí, bubnů i flétny, to vše v autentickém vlastním předvedení, často v úchvatné kombinaci akrobacie a hudebního vystoupení současně, osloví tato formace i toho nejnáročnějšího diváka. Jedním z klíčových prvků je impozantní, dokonale promyšlena choreografie, doplněná barevnými tradičními i moderními kostýmy.

Vystoupení účelně doplňuje množství vizuálních efektů a scénických řešení. Aeternum je příběhem dobra a zla, je to metafora o nesmrtelnosti umění, které člověka obdarovává. Andělé, démoni, upíři, pod závojem mystiky, magie a tajemna koexistují vedle hravosti, spontaneity a temperamentu moderní doby, vycházející ze kořenů španělského prostředí. Obrazně řečeno, vše sešito zlatou nití hudby, zpěvu a tance těchto zázračných bratří, v úchvatném scénickém předvedení.

Barevnost, smyslnost, mystika v mistrovsky zpracovaném i předvedeném celku nabízí ve finále dynamickou fascinující show, kterou vidět jednou rozhodně nestačí!

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!