Rybičky 48 pokřtily v Lucerna Music Baru svou poslední desku

Rybičky 48 pokřtily v Lucerna Music Baru svou poslední desku 100%

Rybičky 48 mají za sebou křest své poslední desky, který se odehrál 25. března v pražském Lucerna Music Baru. Jednalo se o parádní jízdu a dočkali jsme se i několika hostů.

V roli předkapely se představila poměrně mladá partička ze Slaného jmenující se By The Way. O kapele jsem zatím neslyšel, i proto jsem na ní byl docela zvědavej. Kluci hrají alternativní rock/punk s anglickými texty. Po první písničce jsem si udělal nepříliš pozitivní názor. Prostě se zařadila po bok mnoha dalších průměrných kapel. Postupem času se dojem lehce zlepšuje, přesto se nejednalo o žádný gurmánský zážitek. Zahráli i věci ze svého prvního EP, které bylo nahráno ve studiu Propast. Možná by nebylo od věci zařadit i nějaké české texty. Mohlo by to skupině jen prospět.

Po nástupu Rybiček 48 se mi znatelně zvedla nálada. Vzhledem ke zkolabování zpěváka Kuby jen několik dní před koncertem jsem měl obavy, zda vůbec vydrží rychlé tempo koncertu. Kuba Ryba nezklamal a dokázal, že je pravý frontman. Pouze předem ohlásil, že na pokoncertním mejdanu nebude největším kaličem.

Rybičky od začátku střídali nové skladby s několika starými. Z nových věcí nesměla chybět Karolína, Magdaléna či Striptérka Anna. Při písni Tohle je rock´n´roll vy buzny! přichází první host, kterým je zpěvák Alkeholu Ota Hereš. Jeho hlas se do této písně opravdu hodí a přenáší do ní trochu alkeholovského ducha. Následně konečně přichází dlouho očekávaný křest, který svou účastí podpoří i Štěpán Karbulka z kapely Divokej Bill. Zejména Ota Hereš pěje na poslední desku Rybiček chválu, jedná se podle něj o jejich nejlepší albu. Redakce Informuji musí s tímto názorem jen souhlasit.

Poté co dojde šampáňo, může koncert vesele pokračovat dál. V další písni si střihne zpěv i pekelník Štěpán, jedná se o jednu z videoklipových věcí Vstaň, leť hned teď! Zazní samozřejmě i poslední videoklipová skladba Bohém zapomenutý dítě. Musíme ještě zmínit i starší odehrané písně. Nechyběla Filmová hvězda, Punk holky, Sexuální akrobat, Romantik nebo Emily. Jednalo se prostě o klasickou best off spojenou s velkým počtem nových songů.

Kluci z Rybiček 48 si koncert vysloveně užívali a společně s nimi i celý Lucerna Music Bar. Návštěva nebyla vůbec špatná, postupem času se prostor před pódiem velice slušně zaplnil. Rozjel se i řádný kotel a vše bylo takřka dokonalé.

Nezbývá než popřát klukům z Rybiček mnoho dalších úspěšných desek i hudebních let a úspěchů. Poslední album v Tohle je rock´n´roll vy buzny! je opravdu kvalitní a nabízí vysokou hudební úroveň. Kluci za léta hraní mají už obrovské zkušenosti a zrají jako víno.

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!