Americký muzikál Rent se v březnu vrací do Prahy

Americký muzikál Rent se v březnu vrací do Prahy 

Od 15. března 2014 se Divadlo Kalich stane stálou scénou pražské inscenace kultovního muzikálu Rent. V režii amerického režiséra Steva Josephsona se první reprízy zkušebně odehrály formou workshopu během krátkého letního hostování v Divadle Na prádle. Tam české nastudování získalo prvotní respekt u kritiky i obec nadšených fanoušků.

Do Divadla Kalich vstoupí Rent v plně profesionální podobě, s lehce obměněným česko - americkým hereckým souborem. Herce bude přímo na jevišti doprovázet živá kapela.

„Od momentu, kdy jsem se rozhodla, že Rent chci určitě dělat, nastala spousta otázek. V jaké řeči ho budeme hrát? V jakém divadle? Kdy? Pro koho? A kdo dokáže ztvárnit jeho postavy?

Některé z těch otazníků jsme řešili celé měsíce. Otázka divadla byla pro mě coby producenta jedna z nejdůležitějších. Chtěla jsem Rent hrát v Divadle Kalich. Zdálo se mi od začátku ideální.

Steve chtěl co nejdřív začít zkoušet, a v Divadle Kalich nám dali volné termíny až na březen 2014. Co teď? Cítila jsem, že je ten správný čas Rent rozjet, ale nebylo divadlo. Dohodli jsme se se Stevem, že zprvu pronajmeme menší Divadlo Na prádle v pár letních termínech a budeme Rent hrát jako workshop. To znamená, že režie není úplně dokončena, ale vyvíjí se podle pocitů režiséra i diváků. Představení byla vyprodána a neuvěřitelně úspěšná!

Konečně máme rok 2014 a 15. března uvedeme premiéru muzikálu v Divadle Kalich. Zůstali jsme u angličtiny. Diváci ji při workshopech velice ocenili. Samozřejmě máme připravené české titulky,“ říká producentka muzikálu Mirjam Landa.

Od 15. března se tak fanoušci tohoto muzikálu, který se na Broadwayi v Americe hraje již od 90. let, a jedná se tedy o jeden z nejúspěšnějších kusů vůbec, mohou těšit na další várku představení nabitých energií a láskou. 

Na fotografie z ukázek nového nastudování se můžete podívat ve fotogalerii pod článkem. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!