Festival Hrady láká na nabitý playlist

Festival Hrady láká na nabitý playlist100%

Již tradiční putovní festival Hrady oznámil interprety pro nadcházející ročník. Opět se můžete těšit na kvalitně sestavený česko – slovenský playlist a mnoho další zábavy. Celkem osm historických památek letos bude hostit nejzajímavější interprety uplynulého roku

Jedním z hlavních interpretů letošní festivalové sezóny je kapela Kryštof. Proto rozhodně nesmí chybět ani na Hradech. Po vydání desky Inzerát odehráli vyprodané halové koncerty v rámci AgroFert Tour a získali několik ocenění. V hudební anketě Žebřík obsadili první místo mezi skupinami, druhé místo za nejlepší album, druhé místo za nejlepší videoklip a druhým nejlepším zpěvákem byl Richard Krajčo. Ještě lépe se umístili na oblíbených cenách Anděl. I zde vyhráli ocenění za nejlepší skupinu a nejlepší desku roku. V rámci jejich festivalových koncertů se můžeme těšit na naplněný prostor před pódiem.

Aneta Langerová vydala oblíbenou desku Pár míst, která se stala jejím vysněným projektem. Rovněž ona si vybojovala cenu za nejlepší zpěvačku v Andělech a přijede ukázat nejen novinky, ale i své proslulé hity.

Slovenská kapela Iné Kafe se rozhodla letos navštívit i několik českých festivalů. Nesmí chybět ani zastávka na Hradech, a proto si budete moci zapařit na hity Ružová záhrada, Ďakujeme vám nebo Krvavá blondýna.

David Koller jistě potěšil fanoušky vzkříšením kapely Lucie. Na jejich vystoupení si budete muset ještě chvíli počkat. Prozatím si vychutnejte alespoň jeho sólovou tvorbu se směskou starších hitů. V současné době vyrazil na akustické turné.

Pražský Výběr se úspěšně vrátil na scénu. Po několika téměř vyprodaných koncertech připravil další a rozhodl se navštívit i několik open – airů. Proto se můžete těšit i na Zubatou nebo Pražákům je hej.

Monkey Business vydávají novou desku Hapiness of Postmodern Age, která přitahuje pozornost nejen svým templářským obalem. Matěj Ruppert a spol. umí rozjet výbornou pódiovou show, a proto se máte na co těšit.

Zajímavé bude i vystoupení Portless. V pozadí neznámého jména stojí velká část ukončené skupiny Suport Lesbiens a pomalu začíná rozjíždět novou kapitolu svého života.

Pipes and Pints jsou zaběhlým pojmem na české punkové scéně. Jejich hudbě dominují zejména dudy a ostrý jazyk amerického zpěváka. Předskakují slavným jménům na jejich českých zastávkách, ale respekt si získali i v zahraničí.

Mezi dalšími interprety nesmí chybět ani Tomáš Klus, Mandrage, Mig 21, Mňága a Žďorp, Nightwork, Rybičky 48, Rytmus, Skyline, Vypsaná Fixa nebo Wohnout.

Akce se uskuteční na hradech Točník, Švihov, Kunětická hora, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bezděz a Bouzov. Časové harmonogramy Vám brzy oznámíme. Vstupenky lze již nyní zakoupit v předprodejích.

Festival Hrady navíc získal ocenění ankety Žebřík za nejlepší akci roku. Už proto byste na ní rozhodně neměli chybět.

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!