Hudební ceny Žebřík vyhlásili nominace pro letošní ročník

Hudební ceny Žebřík vyhlásili nominace pro letošní ročník100%

Lednové hlasování v populární hudební anketě Žebřík, kterou pořádá magazín Ireport, přineslo prakticky očekávané výsledky. Nominace jsou souhrnem zajímavých kapel, které v uplynulém roce byli aktivní a získávali si pozornost médií.

V kategorii skupina se do užší nominace dostali Charlie Straight, kteří patří v současné době k nejambicióznějším kapelám u nás. Chinaski stále mají co nabídnout, přestože období jejích největší slávy mají za sebou. Kryštof se po delší době opět ujal nadvlády na české hudební scéně. Vydali úspěšné album Inzerát a letošní rok patří jejich koncerty k nejžádanějším. Mandrage se vezou na popularitě desky Moje krevní skupina, letos se možná dočkáme jejího nástupce. Posledním jsou U.D.G., kteří mají výbornou koncertní atmosféru a momentálně propagují aktuální přírůstek Akrobat.

Album roku lehce navazuje na předchozí kategorii. Opět zde najdeme U.D.G., Charlie Straight a Kryštof. Pětice doplňuje Lenka Dusilová s její populární Baromantikou a Umakart s deskou Vlci u dveří.

Nejlepší skladba bude ve znamení velké konkurence. Ani zde nechybějí U.D.G s písní Pádové otázky. Téměř z hrobu vystoupili Clou a získali si nás songem 1000. Nesmí chybět ani Tomáš Klus a jeho Nina. Jeden z největších objevů loňského roku A Banquet oslovuje fanoušky s Far Away. A nakonec zde najdeme i půvabnou slečnu Celeste Buckingham a Run Run Run.

Videoklipy dnes získávají pozornost zejména na internetu. Doufejme, že v brzké době je uvidíme i na obrazovkách televize. Zajímavou podívanou slibuje Miro Šmajda a jeho Don´t Close Your Eyes, Falling od Borise Carloffa, nestárnoucí Tata Bojs s Homo Demo, Kryštof a jejich Inzerát nebo mladí Kofe-In s písní Jediná.

Zpěváci jsou především osvědčenou kvalitou. David Koller, Richard Krajčo, Matěj Ruppert, Tomáš Klus ani Vojta Dyk se za svůj hlas rozhodně stydět nemusí. V něžnějším pohlaví tentokrát vynikali Aneta Langerová, Anna K, Klára Vytisková, Lenka Dusilová a Lucie Bílá.

Objev roku je malým pohledem do budoucna. Máme se vůbec těšit na následující období na hudební scéně? Já myslím, že rozhodně ano. Zárukou budoucích kvalit jsou A Banquet, Barbora Poláková, Calm Season, Celeste Buckingham a Nebe.

Umístění za nejlepší akci si rozdělili tři festivaly a dvě turné. Katastrofou ovlivněný Rock for People, stále oblíbenější České Hrady, Colours of Ostrava a společný koncertní program PSH s Monkey Business nebo Ani si nesedejte tour slavíka Tomáš Kluse.

Mimo hudební prostor nás zavedou nejlepší filmy. Nabízí podobné nominace jako Český lev. Opět se zde prosadili Čtyři slunce, Okresní přebor - Poslední zápas Pepíka Hnátka, Polski film a Ve stínu. Jediným zástupcem muziky jsou Imodium s Devět a půl.

Na závěr nezbývá než přidat jednu z nejnabitějších kategorií. Pro mě jasným vítězem česká politika. Ani zbývající Iveta Bartošová, Jaro Slávik, prezidentská amnestie a Žito 44 nevzdají lehce svůj boj.

Nezapomeňte, že vyhlášení se koná již 15. března v plzeňském Parkhotelu. Moderátory jsou opět Tomáš Hanák a Klára Vytisková.

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Hudební ceny Žebřík vyhlásili nominace pro letošní ročník
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!