Sázava Fest se přesouvá do Světlé nad Sázavou a přináší první várku kapel

Sázava Fest se přesouvá do Světlé nad Sázavou a přináší první várku kapel 

Tisková konference Sázava festu přinesla nejen jména vystupujících. Dozvěděli jsme se více o nových partnerech, patronovi akce i místě konání. Přichází nová éra tohoto oblíbeného festivalu, který navštěvují desetitisíce lidí.

Jedním z headlinerů následujícího ročníku budou rakouští Falco Tribute Band. Najdeme v ní původní členy doprovodné kapely tohoto významného zpěváka. Od Falcovy smrti uplynulo již 15 let a toto výročí se promítne do celého festivalu. Budete mít možnost zazpívat si hity Out Of The Dark, Rock Me Amadeus nebo Jeanny a zúčastnit se strhující neopakovatelné show. Tahle skupina vystupuje převážně v rodném Rakousku, a proto je jejich účast na Sázava Festu opravdu velkou událostí.

Jasper Forks aka U96 patří k nejuznávanějším djům a producentům od devadesátých let do současnosti. Letos přijal nabídku na vystoupení v Dance – Mania Hall, která zajistí největší hvězdy klubové scény. Produkoval hity pro ATC, Right Said Fred nebo Roller Girl. V poslední době se inspiroval zejména ságou Twilight a jeho píseň se stala hymnou této oblíbené filmové série.

Dub FX pochází z Austrálie a vypracoval se z ulice přímo na pódia největších festivalů. Založil vlastní label Convoy Unltd. a několikrát vyprodal své pražské koncerty. Hudbu staví především na svém vlastním hlase, který nahrává do efektových pedálů.

Jednou z hlavních hvězd bude také zpěvačka Hanne Kolstø, která se stala jednou z nejžádanějších vokalistek Norska. Ve své hudbě sází především na svůj unikátní hlas, inteligentní texty a prvky islandské kultury. ¨

Mezi již potvrzené kapely patří Tata Bojs, kteří představí svůj speciální audio – vizuální set k 25. výročí na hudební scéně. Můžete se těšit na opravdu velkolepou show, která se objeví jen na několika festivalech. Zahraje francouzská partička Lyre Le Temps, která se objevila již na minulém ročníku. Sází na moderní zvuk inspirovaný filmy z třicátých let za doprovodu dvou DJs

Z dalších českých a slovenských interpretů si budete moci poslechnout Visací Zámek, Kryštof, Peter Bič Projekt, The Cellmates, No Name, Mandrage, Vypsanou Fixu, UDG, Xindla X nebo Rybičky 48. S novou formací se vracejí bývalí členové Support Lesbiens. Dostala název Portless a v jejím čele stojí samozřejmě Kryštof Michal. Už nyní mají několik nových songů, přesto nezapomenou ani na hity ze svého předchozího působení.

Novými partnery se stali ČEZ, Gambrinus a česká hudební televize MTV. Těšit se tak můžete nejen na kvalitní čepované pivo, ale i nafukovací G-City. Televize MTV naváže na legendární edici MTV Unplugged, kde se představily kapely Nirvana, The Cure nebo Alanis Morissete. Díky tomu vznikne speciální MTV Unplugged Stage, která bude věnována českým i zahraničním kapelám v akustickém podání. Probíhá jednání s interprety z hlavních pódií a možná si tak vychutnáte několik verzí známých skupin. Přímo na místě bude moderátorka Hanka Zajíčková, která v rámci pořadu Backstage později ukáže ty nejzajímavější okamžiky i rozhovory s vystupujícími.

Místo konání se přesouvá do historického městečka Světlá nad Sázavou. Celý prostor bude situován do místního zámeckého parku, který nabízí velice příjemnou a romantickou atmosféru. Podle pořadatelů i starosty města se můžete těšit na prostředí, které jsme tu ještě v rámci festivalu neměli.

Patronem se stal pravnuk spisovatele Jaroslava Haška, který se narodil v nedaleké Lipnici nad Sázavou. Martin Hašek pěvně věří, že Světlá nad Sázavou se stane tím nejlepším místem pro tento festival.

Vstupenky za cenu 550 Kč můžete zakoupit až do 19. února 2013 v běžných předprodejích. Poté se cena vstupenek zvýší na 690 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!