Dragonforce ukázali v Rock Café pořádnou sílu a melodii

Dragonforce ukázali v Rock Café pořádnou sílu a melodii 

Koncert jedné ze senzací britské metalové scény byl odborníky nadšeně očekáván. Kapela se řadí k nejzajímavějším a nejrychlejším power metalovým uskupením a jejich koncerty mají neskutečný drive. Pražský klub Rock Café se dočkal 3. 12. 2012 ultrarychlé jízdy a silných melodií.

Předkapelou se stala brněnská partička Eagleheart. Jednalo se rozhodně o správnou volbu. Z jejich vystoupení byla cítit silná inspirace hlavními představiteli. Rychlé melodické songy se hrnuly do útrob našich ušních bubínků a připravili nám příjemný rozehřívající zážitek. Zahráli především věci z poslední úspěšné desky Dreamtherapy a obecenstvo dávalo svým skandováním a tleskáním najevo, že se rozhodně nenudí. Kapela byla rovněž nadšená a pražské publikum je příjemně potěšilo. Jediným kazem se tak stal zvuk, který nebyl úplně ideální. Kapele se nedalo nic vyčítat.

Dragonforce nastoupili v plné polní a prokazovali, že jejich úspěch je oprávněný. Začít se nemohlo ničím jiným, než úvodní skladbou Holding On z aktuálního alba The Power Within. Právě k tomuto počinu se odehrává toto turné i jeho pražská zastávka. Od začátku byla vidět hlavní síla, kterou je naprosto neuvěřitelně sehrané duo kytaristů. Herman Li a Sam Totman se navzájem doplňovali a jejich výborná kytarová sóla odlišují skupinu od všech ostatních. Ani zpěvák Marc Hudson nezahálel a dodával hudbě skvělý vokál. Mezi písněmi přečetl z papíru několik českých vět a zejména ta „Platím všem pivo“, měla velký úspěch.

Zazněli převážně aktuální skladby Seasons či Cry Thunder, ale zapomenout se nemohlo ani na starší věci Fury of the storm nebo Fields of Despair. Na závěr zahráli prastarou Valley of the Damned a fanoušci mohli být naprosto spokojení.

Vydařený koncert měl jen dvě malé chybky. Občasné problémy se zvukem, který nebyl úplně dokonalý a značné přeplnění sálu. Na druhý problém si stěžovali i další fanoušci. Samozřejmě chápu, že je u náš těžké odhadnout, kolik dorazí na metalovou veličinu lidí. Dragonforce patří k nejlepším kapelám svého žánru a dokázali to i pražským koncertem. Doufejme, že je příště uvidíme ve větším prostoru, který by si právem zasloužili.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rock Café nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Rock Café

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!