Ovčáček čtveráček plní kina po celé republice. Derniéra proběhne v bohnické léčebně

Ovčáček čtveráček plní kina po celé republice. Derniéra proběhne v bohnické léčebně

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nekorektní kabaret Ovčáček čtveráček v režii Městského divadla Zlín si získal takovou popularitu, že byla jeho představení vždy beznadějně vyprodána. A kvůli tomu, že se na hru mnoho zájemců nemělo šanci dostat, rozhodli se tvůrci o skutečně netradiční derniéru. Ta se odehraje v bohnické léčebně a v přímém satelitním přenosu ji odvysílají čtyři desítky kin po celé České republice. 

Hra režiséra a ředitele zlínského divadla Petra Michálka se stala hned po své premiéře mimořádně úspěšnou a divácky neuvěřitelně populární. Divadlo muselo dokonce z časových a organizačních důvodů odmítat nabídky na hostování v divadlech v jiných městech. Proto se rozhodlo během derniéry vyjít vstříc všem, kteří se na představení doposud nedostali. 

Derniéra Ovčáčka čtveráčka se tak uskuteční v úterý 7. února od 17:15 v Divadle za plotem, které se nachází v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice. Vstupenky, které vešly do prodeje v prosinci, zájemci vyprodali během osmi minut. Na své si přijdou ale i ti, kteří nebyli dostatečně rychlí, a to díky přímému satelitnímu přenosu, který odvysílají kina v Čechách i na Moravě. I v nich ale vstupenky mizí neuvěřitelnou rychlostí. Pražskou Lucernu lidé vyprodali jen během několika hodin od zahájení předprodeje. 

Hra Ovčáček čtveráček vznikla během pouhého týdne. Režiséra Petra Michálka k jejímu nastudování inspirovaly absurdní události, které se odehrávaly kolem udělování státních vyznamenání na podzim minulého roku. “Ovčáček mě jako dramatická postava fascinuje,” vysvětluje Michálek. Kabaret má být jakousi parodií na mediální svět, který často pravdu velmi relativizuje. V roli prezidentova tiskového mluvčího na prknech zlínského divadla exceluje Marek Příkazký. “Je docela těžké vzít si na mušku někoho, kdo působí jako parodie sebe sama. Ale hradní mluvčí se nevědomky projevil jako geniální scénárista a byla škoda toho potenciálu nevyužít,” směje se herec.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!