Jaromír Jágr na stříbrném plátně! O nejslavnějším českém hokejistovi se připravuje celovečerní dokument

Jaromír Jágr na stříbrném plátně! O nejslavnějším českém hokejistovi se připravuje celovečerní dokument  

V listopadu odstartuje natáčení celovečerního dokumentu s názvem 68, který se zaměří na životní příběh jednoho z nejznámějších Čechů – Jaromíra Jágra. Snímek, který je pojmenovaný podle magického čísla, pod nímž zná českého hokejistu celý svět, má na starost producent snímku Lída Baarová Jiří Jurtin.

Premiéra snímku 68 se uskuteční až za rok, kdy proběhnou oslavy 100. výročí založení americké NHL. Na nich samozřejmě nebude moci chybět ani Jaromír Jágr, třetí nejproduktivnější hráč historie NHL a vůbec nejúspěšnější evropský hokejista této nejprestižnější hokejové ligy. „S pokorou jsme od pana Jágra přijali souhlas, že můžeme zachytit jeho poctivou a neopakovatelnou cestu až na světový vrchol,“ vysvětluje producent Jiří Jurtin.

Jágr bude ve filmu představen unikátní formou dokumentu a hraného filmu. Natáčení proběhne nejen v České republice, ale také v zahraničí. Kladenského rodáka přiblíží ve snímku i světová hokejová esa a hollywoodské hvězdy. „Snímek navíc doplní přitažlivé archivní záběry, nové originální reportáže z Jágrových působišť, nikdy nevysílané rozhovory s rodinou, blízkými kamarády nebo prvními trenéry,“ přibližuje koncept Janis Sidovský, tiskový mluvčí připravovaného filmu.

Jelikož je Jaromír Jágr celosvětovou hvězdou, i 68 se stane prvním celovečerním filmem, který se o něm bude promítat v kinech po celé planetě. Zařadí se tak k dokumentům dalších významných sportovců, jako jsou Cristiano Ronaldo, boxeři Muhammad Ali a Mike Tyson či Ayrton Senna, závodník Formule 1.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!