V Praze odstartoval festival elektronické hudby Elekce. Hlavní program začíná v pátek

V Praze odstartoval festival elektronické hudby Elekce. Hlavní program začíná v pátek  

Šestidenní festival Elekce, který se letos koná již počtvrté, zahájil svůj rozjezdový program. Ten se nese ve znamení přednášek, debat, koncertů a projekcí. Ten hlavní program vypukne ale až v pátek 3. května. Návštěvníky během něj čeká 36 hodin v doprovodu hudby.

Elekce je festival elektronické hudby, který se zaměřuje především na českou hudební scénu. Jejím cílem je ukázat, že i tuzemská scéna nabízí rozmanitý výběr interpretů a kvalitní hudební zážitky. Festival je rozdělený do dvou částí. První nazývají organizátoři jako Lekce, odstartovala již v pondělí 30. května a potrvá až do pátku. Pak jí nahradí hlavní program Elekce.

První dny festivalu tak nabízí možnost přednášek, diskuzí, masterclass i promítání. Těch se zúčastní třeba VR/NOBODY, Katarzie či Floex. Ve středu 1. června pak proběhne diskuze na téma Stav české hudby dnes. Té se zúčastní mnoho hostů, od hudebníků až po zástupce hudebních vydavatelství. Prostřednictvím ní chtějí organizátoři otevřít palčivé téma současné situace českých hudebníků, kteří se nezřídka kdy ocitají v pasti labelů, vydavatelství a reklamy.

Čtvrteční den pak program proběhne v prostorách letenského kina AVU. Právě zde proběhne masterclass s izraelskou zpěvačkou a producentkou Adi Ulmanski. Následovat bude projekce snímku Polski film. K tomu pravému vrcholu festivalu však dojde až v pátek. Právě během něj odstartuje 36hodinový program v novém studiu PRÁM v pražské Libni.

Během víkendového programu nabídne Elekce program jak ve vnitřních industriálních prostorách, tak venku. Celých 36 hodin bude hrát na Elekci nepřetržitě hudba. Celkem se mohou návštěvníci těšit na třicet hudebních interpretů nejrůznějších žánrů. Se svými show vystoupí třeba Aid Kid, HRTL, Dizzcock či Space Love. Chybět nebude ani video a led mapping v podání audiovizuální skupiny KinoCirkus.

Program v Café Jedna, kde probíhají nejrůznější diskuze a přednášky, je přístupný zcela zdarma. Za projekci v kině AVU zaplatí zájemci 60 korun. Víkendový program ve studiu PRÁM je pak dostupný za 250 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Více o "Elekce"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!