Massive Attack - jak bylo v Lucerně

Massive Attack - jak bylo v Lucerně100%

Právě jsem se vrátil z Lucerny, kde před chvílí dohráli britští Massive Attack.

Jak jsem si myslel, Lucerna a její prostor byl ideálně zvoleným místem pro tuto bristolskou triphopovou formaci.

Začátek akce byl ve 20.00, kdy nastoupila předkapela Martina Topley Bird, která dělá Massive Attack k tomuto tour support.

Poměrně zajímavá vokálistka tuto úlohu zvládla na výbornou a publikum připravila na hlavní show večera. S Massive Attack si také zazpívala několik písní, kde parádně vynikl její hlas.

Martina Topley Bird hrála přibližně 45 minut, pak už se vše začalo připravovat na "koncert roku".

Massive Attack se představili s novou skladbou, která naznačila, jakým směrem se bude připravované album vydávat. Její sytý zvuk a nezvykle taneční melodie solidně rozjela nažhavené publikum. Pořádný odvaz ale začal až u starších písní jako Teardrop, Unfinished Sympathy nebo Special Cases.

To, co ale s publikem dělalo prodlužování a gradování písní Safe From Harm nebo Angel byla paráda.

Po totální hudební extázi, která trvala více než 2 hodiny a kde se Massive Attack dvakrát vraceli s přídavkem(poslední písní večera byla Karmacoma) po mohutném a nekončícím potlesku publika, může Praha usínat s moc příjemným pocitem.

Skvělou hudbu také významně dokreslovala světelná a promítací technika, kde se neustále prolínali a zdůrazňovali motivy znázorňující globální svět a jeho neduhy. V tomto duchu se více-méně nesl celý koncert a působil tak jednotným dojmem.

Za sebe tedy mohu říci jediné. Zažil jsem jednoznačně nejlepší koncert za poslední léta. Ten kdo nebyl, nepochopí. Ten kdo byl, lituje, že je po všem!

Psáno neslyšíc, nemluvíc.


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Mohlo by tě zajímat