Metronome ohlašuje dalšího interpreta. Do Prahy přijede legenda elektronické hudby GusGus

Metronome ohlašuje dalšího interpreta. Do Prahy přijede legenda elektronické hudby GusGus

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pražský Metronome festival zveřejnil nové jméno pro letošní ročník. Je jím islandská legenda GusGus, která Praze představí svůj nabitý elektronický playlist.

Islandská umělecká skupina, která začínala v devadesátých letech jako filmové a herecké uskupení, se již ve svých začátcích proslavila především v hudbě. Díky labelu 4AD, pod který se GusGus podepsali, se posunuli od populární lokální islandské kapely k mezinárodní senzaci, a přidali se tak k dalším islandským hudebním legendám jako jsou Sigur Ros, Björk nebo Of Monsters and Men.

Od svého vzniku v roce 1995 vystřídala tato skupina hned několik hudebních žánrů – od triphopových začátků s albem Polydistortion, přes house, trance, album Arabian Horse, které nese nádech techna, až po poslední synth popem okořeněnou desku Mexico, se kterou se GusGus naposledy představili Praze – před třemi lety je mohli slyšet návštěvníci MeetFactory.

Stejně jako hudební styly střídala skupina i samotné hudebníky – během více než dvaceti let se zde vystřídalo na desítku muzikantů, mezi které patří například Emilíana Torrini. Pro letošní rok chystají GusGus nové, v pořadí již desáté album, které jistě představí i na Metronomu. Kromě nových skladeb určitě zazní i starší hity skupiny, ke kterým patří například Over, Arabian Horse a mnoho dalších.

GusGus zahrají na pražském Metronome festivalu v pátek 23. června v rámci Moon stage. Kapela se na Metronomu přidá k dalším letošním hvězdám, jako jsou Sting, Kasabian, Solomun a další. Metronome Festival se uskuteční v pražských Holešovicích v areálu Výstaviště 23. a 24. června. 

Foto: www.metronomefestival.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Umělci: GusGus

Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice

Více o "Metronome"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!