Ohlédnutí za Metronome Prague 2023. Předprodej nejvýhodnějších vstupenek na ročník 2024 startuje již dnes!

Ohlédnutí za Metronome Prague 2023. Předprodej nejvýhodnějších vstupenek na ročník 2024 startuje již dnes! 

Pojďme se ohlédnout za Metronomem Prague 2023! Festival se uskutečnil 21. až 24.června a návštěvníkům oproti předchozímu ročníku nabídl více hudby a více doprovodného programu pro všechny věkové kategorie. Má za sebou 80 vystoupení, více než 300 účinkujících a přes 100 hodin nabitých muzikou.

Metronome Prague je známý tím, že jeho programem se prolíná několik dramaturgických linií. Uspokojí jak příznivce kultovních hvězdných jmen, tak ty, kteří si rádi poslechnou novější jména a objeví dosud nepoznané. Šestý ročník nově zařadil rap a taneční muziku pro nejmladší publikum. Akci nově rozšířila také Beats for Metronome scéna ve spolupráci s největším středoevropským festivalem taneční hudby Beats for Love.

Festival odstartoval 21. června koncertem Davida Kollera, na který navázalo vystoupení ukrajinského dámského uskupení Queens Orchestra. Na Metronome Prague zavítal také český prezident Petr Pavel a Maroon 5, kteří si si prodloužili pobyt v Praze a dorazili na koncert Jamiroquai. Návštěvníků přišlo více než 14 tisíc

Všechny tři festivalové dny se konaly na čtyřech místech. Pro hudebníky byla připravena TREE STAGE, kde vystoupili nejnovější hudební objevy a postupně se k ní přidávali další stage. Hlavní venkovní scény METRONOME STAGE a PARK STAGE představily největší festivalové hvězdy jako Jamiroquai, Zaz, Aurora, Tove Lo, Moderat, Jana Kirschner, PSH, M83, Emily Burns, White Lies, MIDI LIDI, Zrní a mnoho dalších.

Venkovní amfiteátr, ČT FONTÁNA STAGE, nabídla několik koncertních speciálů, které pořadatelé akce připravili společně s českými a slovenskými hudebníky. Ročník 2023 měl k dispozici i tři kryté scény, na kterých se končilo v ranních hodinách: Tradiční MOOON CLUB a poprvé již zmíněný BEATS FOR METRONOME CLUB POWERED BY EVROPA 2 – připravený ve spolupráci s největším festivalem taneční hudby u nás Beats for Love.

Mezi jednotlivými hudebními sety si mohli návštěvníci každého věku užít doprovodný program Metronome Fair na téma ODVAHA. Jeho součástí byly živé podcasty, venkovní instalace, filmové produkce, speciální programy pro děti, divadla, workshopy. Diváky potěšily mimo jiné dvě gastro zóny s vybranými koncepty, foodtracky a s různými specialitami, bary i výčepy.

Pokračujeme s akcí v nejednoduché době. Jsme rádi, že jsme mohli muzikou i dalším programem udělat radost tolika divákům. Děkujeme všem partnerům, kteří se do akce různě zapojili. Vše proběhlo podle plánu a je to velká satisfakce pro celý organizační tým,” říká spoluorganizátor Metronome Prague David Gaydečka.

Dneškem startuje předprodej vstupenek na sedmý ročník, který se uskuteční od 20. do 22. června 2024. Vstupenky v omezeném počtu za nejvýhodnější cenu k dostání v síti Ticketstream!

Foto: archiv Metronome Prague

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Holešovice -... nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!