Morcheeba i pocta Ivanu Královi. Startuje Metronome Prague Warm Up

Morcheeba i pocta Ivanu Královi. Startuje Metronome Prague Warm Up 

Významní čeští i zahraniční interpreti se od 10. do 12. září sjedou na pražské Výstaviště v Holešovicích, aby potěšili návštěvníky Metronome Prague Warm Up. Vystoupí britská legenda Morcheeba, německý producent a DJ HOSH i DJka BEC. Festival zakončí pocta legendě hudebního nebe Ivanu Královi.

„Warm Up bude jednak velkou oslavou života, pak se také stane unikátním odrazovým můstkem pro návrat těch největších open air hudebních akcí v příštím roce,“ představil akci její pořadatel David Gaydečka. „S ohledem na komorní prostředí Křižíkovy fontány si myslím, že na ni budeme vzpomínat jako na raritní hudební zážitek,“ doplnil.

Warm Up bude tedy zahřívacím kolem, který má návštěvníky připravit na plnohodnotný ročník festivalu Metronome, který musel být kvůli vládním protikoronavirovým nařízením přesunut. Návštěvníci se ale i tak dočkají třídenního programu, který nabídne třicet hodin živé hudby na dvou scénách v podání více než třiceti interpretů.

BEC. Foto: archiv Metronome

Po dvou letech se na akci vrátí Morcheeba. Setlist slibuje známé pecky, ale také nový repertoár z nejnovějšího alba Blackest Blue, kterému jsme se věnovali v devatenáctém dílu podcastu KulTýden, jenž je k přehrání níže. V Praze vystoupí v sobotu. Pátečnímu večernímu programu bude kralovat německý producent a DJ HOSH, který je vnímán jako pomyslný pilíř undergroundové světové taneční hudby. Před ním vystoupí Djka BEC.

Festivalový program v neděli završí program Forever Král / Pocta Ivanu Královi, během něhož se na pódiu vystřídá mnoho výjimečných hudebních interpretů. Ti představí vždy jednu píseň, kterou Ivan Král napsal nebo ji pomáhal produkovat. Vystoupí Jiří Suchý, Albert Černý, Debbi, Tonya Graves, Janek Ledecký, Lenny, Aneta Langerová, Lenka Dusilová či Meky Žbirka.

Ivan Král. Foto: Roman Černý

„V roce 2020 jsme Ivanovi chystali velké vystoupení, jenže v únoru zemřel. Tehdy jsme se spontánně dohodli s jeho ženou Cindy Hudson Kral, že uspořádáme na jeho počest koncert. Dodnes mu ho dlužíme a jsem rád, že tento druh splatíme společně s celou řadou muzikantů a spolupracovníků, se kterými Ivan hrál a tvořil,“ vysvětlil Gaydečka.

Kromě koncertů na hlavní scéně, která je zpoplatněna, připravili organizátoři i Open stage přístupnou zdarma. Na ní během víkendu vystoupí třeba Anna Vaverková, Favorite Obsession, Člověk krve či Mr. Pink and the Bad Thoughts. Chybět nebude ani zastřešená stage Pulse, v níž proběhnout festivalové afterparty.

Foto: archiv Metronome

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Holešovice -... nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!