Dvořákova Rusalka se vrací zpět do Prahy! Národní muzeum chystá unikátní výstavu

Dvořákova Rusalka se vrací zpět do Prahy! Národní muzeum chystá unikátní výstavu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Česká metropole se bude moci opět pochlubit původním rukopisem partitury Rusalky Antonína Dvořáka. Ta se do České republiky vrací z New Yorku, kde zažila svou úspěšnou výstavní premiéru.  

Originální rukopis Rusalky, nejslavnější opery Antonína Dvořáka, byl v České republice naposledy ke zhlédnutí před více než 25 lety. Nyní budou mít zájemci opět možnost tento vzácný kousek spatřit, a to po dobu jednoho týdne v Českém muzeu hudby. Výstava, která bude zahájena 11. dubna, ukáže nejen rukopis, ale také vývoj opery. Věnovat se bude rovněž jednotlivým interpretům a dalším různým zpracováním, kterých se Rusalka dočkala

Rukopis opery navíc nebude jediným vzácným dokumentem, kterého se návštěvníci na výstavě dočkají. Těšit se totiž mohou i na Dvořákův americký skicář č. 6, na první vydání libret opery, skladatelovy dopisy i na první nahrávky árií z opery. Ty si budou moci pustit na tabletu, který bude součástí výstavy. Expozice představí rovněž nejrůznější kostýmní i scénické návrhy Rusalky, které vytvořili významní výtvarníci během 20. století. Chybět nebudou ani skutečné kostýmy ze sbírek Národního divadla. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Národní muzeum – České... nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!