Návod na lepší manželství? Rozhodně Romantický víkend

Návod na lepší manželství? Rozhodně Romantický víkend

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jak se vytrhnout z bludného kruhu vztahové každodennosti? Alanovi a Bet z Yorkshiru se naskytla příležitost navštívit nejromantičtější město světa – Paříž. Uvězněni v nezáživném svazku manželském dohánějí se navzájem k šílenství. Vysněný víkend může být spásou stejně tak dobře jako pohromou.

Komedii Romantický víkend je už dobrých třiadvacet let, poprvé si ústřední dvojici zahrál sám autor hry John Godber se svou ženou. Godber byl v roce 1993 vyhlášen třetím nejhranějším dramatikem ve Velké Británii hned za W. Shakespearem a A. Ayckbournem. Příběh prodavačky bot se zálibou v soutěžení a nezaměstnaného, Múzou nepolíbeného umělce oslovila a dodnes patří mezi nejhranější Godberovy hry.

Oddechové představení plné cynického humoru vycházející z hořké životní etapy. Trefné oplývající komentáře, ironií sršící dialogy.

Českého ztvárnění příběhu této poněkud znuděné dvojice se režijně chopil Vojtěch Štěpánek a premiéra proběhla v Divadle Komedie. V hlavních rolích zazářili Petra Špalková a Jan Novotný.

Romantický víkend se dočká své obnovené premiéry v pražském Divadle Rokoko, a to již 16. října.

Fotografie: Patrik Borecký

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Městská divadla pražská: ABC,... nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Více o "Romantický víkend"

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!