Noc divadel už zítra

Noc divadel už zítra

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Noc divadel je celorepublikový festival divadla a všeho, co k němu patří. Koná se u nás pod záštitou Divadelního ústavu Institutu umění již podruhé a zapojilo se 115 souborů a divadel z 29 měst naší republiky. Cílem festivalu je přilákat do divadel i návštěvníky, kteří nejsou jeho častými hosty, a všem nabídnout netradiční a často velmi neformální a uvolněný program. Tento rok připadá Noc divadel na sobotu 15. listopadu.

Centrem dění jsou pražská divadla, která mají i společnou část programu - divadelní cyklojízdy. Celkem je připraveno 5 tras, jejichž součástí bude návštěva významných pražských divadel. Jednotlivé soubory si v rámci trasy cyklojízdy připravily pro cyklisty speciální program, jako například komentované prohlídky, workshopy, improvizované inscenace nebo scénická čtení. 

Novinkou letošního programu je i fotografická soutěž. Zúčastnit se může kdokoliv, kdo navštíví některou z aktivit Noci divadel 2014. Soutěž je vyhlášena v 6 různých kategoriích. V roce 2015 vznikne z nejlepších 20 až 30 snímků výstava, která bude putovat po českých divadlech a kulturních institucích, a která bude představena v rámci příštího ročníku Noci divadel. Účastník soutěže může zaslat maximálně 3 fotografie. Fotografie lze přihlásit buď do jedné z vyhlášených kategorií, nebo do více kategorií. Fotografie mohou návštěvníci Noci divadel zaslat mezi 15. a 21. listopadem 2014. Odborná porota vybere výherce do 15. prosince 2014. Podmínkou účasti v soutěži je zaslání fotografie v co nejlepším rozlišení a uvedení následující údajů: jméno autora fotografie; kontakt (telefon a email) na autora; město a divadlo, kde byla pořízena a kategorie, do které patří.

Do Noci divadel se zapojily i neprofesionální soubory. Zavítat můžete například do Ledče nad Sázavou, kde vás divadlo Mimochodem v rámci nočních pověstí provede i po místním hradě, kde sídlí. V Manětíně je odpoledne pro děti připraveno několik pohádek a kdo má rád cimbálovku, určitě musí vyrazit do Boleradic. 

Program je nabitý nejen v noci, na mnoha místech probíhá celý den. nejlépe uděláte, když zavítáte na www.nocdivadel.cz a v poragramu si vyberete, co se pro vás nejlépe hodí. 

Dobrou Noc divadel!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!