Dj Shadow vystoupí v MeetFactory v rámci festivalu United Islands of Prague

Dj Shadow vystoupí v MeetFactory v rámci festivalu United Islands of Prague

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


DJ Shadow zahájil 13. června evropské turné s názvem „All Bassed Covered“. Jednou z jeho zastávek, tou poslední, bude festival United Islands, v rámci kterého vystoupí na oficiální after party v klubu Meet Factory.

DJ Shadow odehraje obdobný dj set, jaký budou mít možnost shlédnout fanoušci alternativní hudby v nejznámějších evropských metropolích. Turné, které v pražském klubu DJ Shadow tímto vystoupením zakončí, zahrnuje kromě Prahy ještě Londýn, Paříž, Lisabon a Atény.

Pražské vystoupení tohoto vynikajícího turntablisty, který je považován za praotce instrumentálního hip-hopu a samplového kouzelníka, bude závěrečnou tečkou za letošním ročníkem hudebního festivalu United Islands of Prague.

Před samotným DJ Shadowem se představí českému publiku izraelský tříčlenný projekt Garden City Movement. Po vystoupení Dj Shadowa bude line-up večera pokračovat setem aktuálního vítěze World DMC Battle Championship z Británie Ritchie Ruftona a českého zástupce a rovněž účastníka této mezinárodní soutěže DJ Frikyho.

DJ Shadow se pohybuje stylově především ve vodách hip-hopu, funku, rocku, ambientu, jazzu či soulu. Mezi jeho nejznámější skladby patří Six Days či Midnight In A Perfect World. Má za sebou 5 řadových desek, přičemž ta poslední (The Less You Know Better) vyšla před třemi lety.

Do povědomí širší veřejnosti se zapsal již v devadesátých letech s albem Endtroducing, na kterém takřka jen za pomoci samplů sestavil zlomové album. V Británii za něj získal zlatou desku a prestižní media jako NME či Pitchwork ho zařadila mezi nejzásadnější alba poslední dekády.

V roce 1998 DJ Shadow, vlastním jménem Joshua Davis, dosáhl svého vrcholu jako hudební producent, když spolu s Jamesem Lavellem vydal pod hlavičkou UNKLE album Psyence Fiction - jednu z nejzásadnějších desek dekády.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

MeetFactory nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: MeetFactory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!