Festival Dream Factory prozáří ostravskou metropoli!

Festival Dream Factory prozáří ostravskou metropoli!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Už zase se nám třepou ruce? Nemůžeme jíst, ani spát? Cítíme se, jako bychom byli v drogovém opojení? Ano, abstinenční příznaky jsou zlé a nepříjemné. Ale když má někdo závislost na divadle, a ještě ke všemu na DOBRÉM divadle, není nad čím brečet.

Divadlo má svou sílu a kdo bydlí či pracuje v Ostravě moc dobře ví, že tady se hrají jen samé vynikající představení a inscenace. Ale takových není nikdy dost, a proto Vám střílím horký tip na úžasný divadelní festival Dream Factory, který prosluní ostravský smogový ráj 3. - 8. června. Krásných 6 dní okouzlujících a nezapomenutelných okamžiků můžete zažít v prostorách ostravských divadel, Domě kultury města Ostravy, Cooltouru, Staré Aréně a v industriálním prostředí Dolu Hlubina.

Šestý ročník festivalu slavnostně zahájí originální inscenace Koule hradeckého Klicperova divadla. V hlavní roli se představí Pavla Tomicová, která je, spolu s hercem Miloslavem Königem, uměleckou záštitou festivalu.

„Dle názvu festivalu si i já plním sen a přijedu zahrát jednu z nejoblíbenějších rolí mé kariéry, koulařku Milenu ve hře Koule, která byla inspirována ženou, jejíž kariéra tuším započala na stadionu Ostrava Vítkovice,“ říká Pavla Tomicová, která pochází z Havířova, k Ostravě tak má velmi blízko.

Dream Factory se letos ponese v duchu Václava Havla. A jelikož jde v divadle především o kvalitu, těšit se můžete na Audienci, hru Antiwords, představí soubor Spitfire Company, který patří bezesporu k nejoriginálnějším tvůrcům fyzického divadla v České republice. Program festivalu vyvrcholí o víkendu, kdy se v industriálních prostorách Dolu Hlubina představí dvě inscenace Studia Hrdinů. V inscenaci Mileniny recepty se diváci mohou těšit na stálici festivalu Ivanu Uhlířovou, v inscenaci Pomocník Walser pak na herecké mistrovství Davida Prachaře, Saši Rašilova a dalších. Program v industriálu zakončí v neděli Kabaret Shakespeare, s živou hudbou Emila Viklického, který za ni získal Cenu Alfréda Radoka. Samotný závěr festivalu patří Dejvickému divadlu, které uvede Pitínského inscenaci Spříznění volbou. 

Program festivalu naleznete na oficiálních stránkách www.dfov.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!