Brněnský festival SETKÁNÍ/ENCOUNTER představí mladé divadelníky z celého světa

Brněnský festival SETKÁNÍ/ENCOUNTER představí mladé divadelníky z celého světa

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Přípravy Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2014 pomalu spějí ke svému vrcholu. Organizátoři festivalu – studenti Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění v Brně – odpočítávají poslední dny do začátku 24. ročníku festivalu, který proběhne od úterý 8. 4. 2014 do soboty 12. 4. 2014.

Ve středu 19. 3. proběhla ve foyer Divadla na Orlí Tisková konference k příležitosti pořádání Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2014. Na Tiskové konferenci se novináři měli možnost ptát koordinátorky festivalu Veroniky Bošelové, ředitele festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER Prof. Petra Oslzlého, děkana DIFA JAMU Doc. Zbyňka Srby, Ph.D., rektora JAMU Prof. Ing. MgA. Ivo Medka, Ph.D.. O celkové myšlence letošního ročníku pohovořilo umělecké vedení festivalu – režisér Michal Skočovský a dramaturgyně Dagmar Haladová. Na festival upozorní ještě před jeho začátkem výstava v Galerii Vaňkovka, která se v prostorách nákupního centra uskuteční od pondělí 24. 3. do neděle 30. 3. 2014. Jedná se o multimediální výstavu k letošnímu ročníku, která vznikla ve spolupráci Janáčkovy akademie múzických umění v Brně a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

V hlavním programu festivalu se představí 11 divadelních škol z 9 zemí světa – z Polska, Slovenska, Německa, Skotska, Slovinska, Ruska, Belgie, Itálie a České republiky. Organizační tým festivalu vybírá poslední školu, která v hlavním programu nahradí divadelní školu z Íránu. V tomto roce však festival nekončí závěrečným ceremoniálem, na konci dubna je připraven festivalový epilog v podobě představení studentů z francouzské školy ENSATT. Na slavnostním závěrečném ceremoniálu budou porotou nejpozoruhodnější výkony oceněny soškou Marta a nově také studentskou cenou E:UTSA. Další linii programu tvoří offprogramová představení, která budou prezentovat tvorbu studentů Divadelní fakulty JAMU. Festivalové večery zaplní Encounter Nights, které se letos konají v klubech Livingstone, Kavárna Trojka a největší Meeting Point Party v klubu  Melodka. Všechna představení hlavního programu se letos odehrají v Divadelním studiu Marta, v Divadle na Orlí / Hudebně-dramatické laboratoři JAMU, dále v Divadle Husa na provázku, v HaDivadle a také na půdě Divadelní fakulty JAMU.

Vstupenky na jednotlivé inscenace hlavního programu a na Meeting Point Party budou od pondělí 7. 4. 2014 k zakoupení ve festivalovém Infocentru, které se již tradičně bude nacházet v budově Divadelní fakulty JAMU (Mozartova 1, 602 00 Brno) a otevřeno bude každý festivalový den od 9.00 do 21.00. K shlédnutí offprogramových představení je možno koupit speciální offprogramovou pásku.

Více o festivalu, včetně časového programu, se dozvíte na webových stránkách www.encounter.cz nebo můžete aktuální dění sledovat na facebookové stránce festivalu www.facebook.com/setkani. Festivalová videa přináší youtube kanál TVEncounter.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!