Sobotní noc v Praze bude Nocí divadel!

Sobotní noc v Praze bude Nocí divadel!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Praha se letos společně s několika dalšími městy v České republice zapojila do evropského projektu Noc divadel. V sobotu 16. listopadu tak (nejenom) v pražských divadlech proběhne historický 1. ročník této divadelní akce.

Nejvíce zapojených souborů v ČR pochází právě z Prahy, která ožije nočním divadelním životem na 38 místech! Centrální informační bod pražské části Noci divadel najdou návštěvníci v budově Institutu umění – Divadelního ústavu na adrese Celetná 17, Praha 1, kde kromě tištěných programů a informací mohou získat i volné vstupenky, knihy a další ceny hned v několika různých soutěžích! IDU, sídlící na adrese Celetná 17, Praha 1, bude mít během Noci divadel své dveře otevřené od 13:00 do 22:00 a poslouží všem příchozím jako informační centrála pražského programu.

Několik divadelních tipů:

Divadle DISK se můžete těšit na divadlo pro jednoho diváka, kromě toho si studenti DAMU připravili i představení pro dav a celý večer rozčlenili do krátkých bloků, takže každý má šanci zažít něco jedinečného. Přestože mnoho prohlídek zákulisí je již vybookováno, některá divadla je nabízejí bez předchozí rezervace, například v 17:00 provede návštěvníky zákulisím ředitel Divadla Archa Ondřej Hrab.

Švandovo divadlo nabízí vstup bez předchozí rezervace na celý svůj program. V 19:00 si zde nenechte ujít Automat na filmy v podání souboru Buchty a loutky. Prý neexistuje film, který by Automat neměl v archivu - můžete tak společně s herci zažít Babičku, Terminátora nebo třeba Titanic.

Meetfactory mohou diváci prožít moment, kdy se herci seznamují s textem na první čtené zkoušce, tedy divadlo ve fázi zrodu.

Také Divadlo Kampa je otevřené bez předchozích rezervací a v Klubu Mlejn máte šanci prožít smršť novocirkusových exhibicí. 

Experimentální prostor NoD si připravil komponovaný večer s názvem NoD inclusive – Víc než jen konzumace.

Divadlo Ponec nabídne site-specific představení Naučená bezmocnost souboru VerTeDance, a zůstat tu můžete i na pozdně noční tango tančírnu.

Centrum Rybalka nabízí unikátní spojení akce Restaurant Day a Noci divadel formou pásma divadelních performance na téma stravování.

Na piazzetě Národního divadla bude otevřena výstava mapující 130 let historie divadla a ve 22:00 a 23:00 proběhne na stejném místě ukázka z prvního site-specific outdoorového projektu Laterny magiky.

Vstup na akce je zdarma, pokud není v programu uvedeno jinak.

Více na: http://www.nocdivadel.cz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!