Rozhovor s uznávaným mladým DJ Richardem Reynoldsem

Rozhovor s uznávaným mladým DJ Richardem Reynoldsem 

Richard Reynolds patří mezi uznávané české DJ´s. V pouhých 22 letech si dokázal vybudovat respekt nejen u fanoušků, ale také u svých kolegů z branže. Zaměřuje se především na Progressive house s prvky Electra.

Studuje Českou zemědělskou univerzitu v Praze. Jeho největším snem je hrát na velkých akcích jako je Ultra Music Festival nebo Tomorrowland. Nejvíce ho baví ,,DJing“ a cestování.

,,Poprvé někdy v 16 letech (rok 2006 pozn. red.) mě napadlo, proč bych nemohl ten čas strávený u počítače nějak zužitkovat. Došlo mi, že bych mohl dělat hudbu. Nevěděl jsem ale jak začít, jaké programy k tomu jsou potřeba a další toho se týkající věci. To mi ukázal můj tehdejší spolužák na střední škole, který bohužel již dnes není mezi námi. Ukázal mi FL Studio ( počítačový program pozn.red. ), kde si dělal vlastní beaty. On sám se věnoval Hip hopu. Okamžitě co jsem program vyzkoušel neskutečně mě to chytlo a ihned jsem věděl, že to je to, čemu bych se chtěl věnovat“, říká Richard.

O tom, že není snadné se prosadit nás Richard přesvědčil sám. Krok po kroku se dostával na vrchol, až se dostal k profesionálnímu hraní. Vzpomíná na první akci: ,,Pamatuji si, že moje první hraní bylo pro kámoše na čarodejnicích. Tam jsem potkal člověka, který pořádá diskotékový akce. No a pak už to šlo samo.“

Richardova první spolupráce byla s francouzským producentem, který měl vlastní radioshow ve Francii. ,,Díky tomu jsem získal také mnoho fanoušků z Francie“, říká mladý DJ. ,,Z českých producentů a DJ´s jsem spolupracoval s Miles Masonem, který je i můj dobrý kamarád a známe se již dlouho. Taky s Dj Brianem, v zahraničí známým více jako Kid Diesel.“, dodává.

Mezi největší Richardovy hity patří vocal housový single ,,Leaving“, který zabodoval na českém Seejay rádiu, kde se na dobu čtyř týdnů udržel na prvním místě. Avšak jak nám Richard prozradil, není to jediný dobrý song, kterým se může pyšnit:,,Dalším takovým hitem je track "Let's Fuck!", který jsem dělal s DJ a producentem Milesem Masonem. Povedlo se nám ho vydat na labelu "Get Down Recordings". Na tomto labelu vydávají velká jména jako jsou David Puentez, Kidd Massive a další.

Richarde jaké máš plány do budoucna?

,,Plánuji toho opravdu hodně. Teď se blíží podzim a zima a to bývají vetšinou moje nejvíc produkční období. Proto chci dělat na spoustu nových sinlgech a remixech, které se budu snažit vydat na co nejlepších labelech. Řekl jsem si, že rok 2013 musí být můj rok. Budu snažit pro to udělat co nejvíc. Takže produkce, produkce, produkce. Jinak to dneska nejde.“

Zeptali jsme se Richarda, co by vzkázal lidem, kteří by se chtěli prosadit jako on.

,,Je to hlavně o tom nikdy nepřestávat věřit , nepřestávat se snažit a pracovat na sobě. I ve chvílích kdy se člověku zdá, že to nemá cenu to nevzdávat. Takže je to o vytrvalosti, snaze a samozřejmě taky o talentu. Jo a ještě o známých. To snad ani nemusím připomínat , že v dnešní době, kdy je tolik talentovaných djs a producentů, že to bez známosti nejde.“, říká na závěr DJ Reynolds.

Nám nezbývá nic jiného, než mu popřát mnoho úspěchů v tvorbě a co nejvíce fanoušků. Věřím, že o něm za pár let ještě uslyšíme.

Foto from: Richard Reynolds

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Richard to na Mácháči 2012 pořádně rozjelAtmosféra byla vážně vynikající
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!