Jedinečná Amanda Palmer přiveze kabaret do pražské Akropole

Jedinečná Amanda Palmer přiveze kabaret do pražské Akropole 

Jste-li v prvních řadách, koukejte se smát. Pokud stojíte o něco dále od podia, klidně si celé vystoupení nahrajte a usmívejte se na něj až doma. Taková je koncertní politika hezčí poloviny Dresden Dolls. A tím o panenkách končím. Panenky jsou mrtvé, ale Amanda Palmer je - navzdory názvu své první sólovky – živá a neuvěřitelně kreativní.  Miluje kabaret, Neila Gaimana, své fanoušky a buďme rádi, že vřelý vztah získala evidentně i k Praze. Do svého bohatého hudebního bloku si pomalu dokresluje další kapitolu s názvem Amanda Palmer and The Grand Theft Orchestra. Noví společníci, nové album a poté koncertní šňůra. A když je čas nasednout do tourbusu, na Prahu Amanda nezapomíná.

Pokud jste jméno americké multiintstrumentalistky cpali do googlu v posledních několika měsících, nemohli jste minout články s pompézními nadpisy o revoluci v hudbě. Silná slova? Kdeže. Amanda by klidně mohla být vlajkonoškou všech umělců, kteří zanevřeli na hudební vydavatelství. Za poměrně zvláštních okolností se vyvázala ze smlouvy s Roadrunners Record a do nového alba se rozhodla jít po svém. O veškeré finance požádala své fanoušky přes projekt kickstarter.com. O co jde? Žadatel nadhodí na zmíněnou stránku svůj projekt, kolik peněz na něj potřebuje a co nabídne uživatelům za případné přispění. Amanda představila své nové muzikanty Grand Theft Orchestra a poprosila o sto tisíc dolarů. Odměnou budiž samotné album, kniha a turné navrch. Výsledek, včetně kouzelné žádosti ke zhlédnutí zde . Požadovanou částku fanoušci zaslali během čtyřiadvaceti hodin. A celkové číslo je vskutku neuvěřitelné.

Nový materiál znamená výraznou změnu setlistu. Dle prvních koncertů to vypadá, že se Amanda rozhodla přehrát album Theater is Evil kompletně. Pro ty, kteří raději chodí na koncerty "přichystaní" tedy nejvyšší čas ochutnat alespoň pár nových skladeb . Jak se k nim dostat, když album stále ještě není k prodeji? Stačí požádat štědrou Amandu. Na jejích oficiálních stránkách zadáte svůj email a obratem dostanete tři ukázky. Fanoušci zaplatili album, fanoušci dostanou dárky. Ti čeští se svého koncertního daru dočkají 29. října v pražské Akropoli. Lístky v ceně 750-ti korun mizí rychle, protože je všeobecně známo, že Amanda je jen jedna.

foto/zdroj: last.fm

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Jedinečná Amanda Palmer přiveze kabaret do pražské AkropoleJedinečná Amanda Palmer přiveze kabaret do pražské Akropole
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!